Selecteer een pagina

20170228_163644

Afgelopen week had ik een weekje vakantie. Een weekje om bij te komen na 3,5 maand hard werken aan mijzelf. Een belangrijke onderwerp tijdens mijn revalidatie was ontspanning. Toen ik in januari een email ontving van Thermen Bussloo of ik wellicht geïnteresseerd was in een samenwerking, wist ik meteen dat een bezoekje aan de sauna een mooie afsluiting zou zijn van 3,5 maand revalidatie en het toppunt van ontspanning. Vandaag deel ik met jullie hoe ik mijn bezoek aan Thermen Bussloo heb ervaren.

Thermen Bussloo

croppedfocusedimage260210-after-work-arrangement

Thermen Bussloo is een sauna, beauty en welness resort gelegen aan het meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn). Thermen Bussloo heeft 14 verschillende sauna’s (waaronder een finse sauna, rozen sauna en geyser sauna), verschillende soorten baden, beautycentrum, Hamam, een grote tuin en zelfs een zandstrand. Gedurende de dag zijn er op verschillende momenten opgietingen, rituelen en meditatie momenten. Mocht je even genoeg hebben van de sauna’s of baden, dan kun je lekker relaxen in de grote tuin of in een van de lounges en restaurants waar je terecht kunt voor een gezonde lunch of maaltijd. Het resort heeft 2 restaurants, een bar en een lounge. Er is in het complex een drinkwaterbron waar je je waterflesje kunt blijven bijvullen tijdens je dagje sauna.

croppedfocusedimage260210-gezichtsbehandeling-teaser-1

In het beauty centrum kun je terecht voor verschillende gezichtsbehandelingen, massages, pedicure en manicure. Er wordt gewerkt met producten van Babor.

croppedfocusedimage750410-luxekamer2

Naast het wellnessresort is het Hotel Thermen Bussloo gevestigd. Hier kun je lekker overnachten na een dagje sauna bezoek voor de ultieme ontspanning.

Beleving Thermen Bussloo

croppedfocusedimage750410-tuin-aan-meer-carroussel-1

Ik vond het in een woord GEWELDIG! Wat heb ik ontzettend genoten en wat was het goed voor mijn lichaam! Wij hebben ons vooral gefocust op de sauna’s en de baden. Onze grote favoriet was het Caldarium-stoombad en de infraroodsauna met ligbedden. We wisselden de sauna’s af met de baden, een wandeling door de tuin en loungen in het restaurant onder het genot van een gezond sapje en kopje thee. Ik kwam volledig ontspannen (zowel lichamelijk als geestelijk) uit de sauna.

croppedfocusedimage750410-carroussel-hamam1

Nu ben ik niet iemand die regelmatig naar sauna’s gaat en heb ik dus ook niet echt veel vergelijkingsmateriaal. Het was voor ons even aftasten wat wel of niet fijn was maar al snel hadden we onze weg gevonden. Ik vond het een mooi en schoon resort met ontzettend vriendelijk personeel. Door de grote variëteit aan sauna’s is er voor iedereen wat wils en kun je gemakkelijk een hele dag doorbrengen in het resort. Wij waren er laat in de middag en hadden alleen de sauna geboekt. Het is mij zo goed bevallen dat ik zeker nog een keer terug ga. Maar voor een volgende keer zou ik het wel combineren met een hotelovernachting (voor mij was het 2 uur rijden) en wellicht een gezichtsbehandeling of massage.

croppedfocusedimage750410-carroussel-infrarood-sauna-1

Het enige minpunt was dat het ontzettend druk was door de voorjaarsvakantie. Daar had ik zelf niet bij stil gestaan. Tevens zijn gratis toegangskaarten niet geldig tijdens de vakanties (ook iets om rekening mee te houden).

croppedfocusedimage750410-geysersauna-carrousel-1

Mocht je ook een bezoekje willen brengen aan Thermen Bussloo, hou dan zeker de website in de gaten want er zijn regelmatig leuke sauna acties te boeken.

Gaan jullie wel eens naar de sauna? Wat is jullie aanrader?

Take care!

xoxo

Deze blog is een samenwerking en de producten heb ik ontvangen.

Bron foto’s: Thermen Bussloo

Follow my blog with Bloglovin