Selecteer een pagina

img_1257_fotor-1024x875

Al heel lang volg ik de blog Fitbeauty van Teni Stepanosian en ik ben groot fan. Niet alleen door haar schrijfstijl maar ook door haar openheid. Teni’s blog leest alsof je met een vriendin aan het praten bent en je merkt ook echt dat ze schrijft over de dingen die dicht bij haar liggen. Zo is zij altijd open en eerlijk over haar problemen met eten en gewicht geweest maar schrijft zij ook motiverende feel-good stukken. Inmiddels is haar gewicht geen issue meer en schrijf zij steeds meer over wat haar gelukkig maakt. Naast blogger is zij ook schrijfster en ik was dan ook erg benieuw naar haar boek “Eindelijk vrij“. Vandaag deel ik met jullie wat ik van haar boek vond.

9200000059824767-1

Een autobiografie waar het gevoel van gevangenschap op verschillende vlakken terugkomt. Toen Teni vier jaar oud was is haar moeder samen met haar en haar broer gevlucht naar Nederland. Na een periode van asielzoekerscentra, uitgeprocedeerd zijn en bij mensen thuis wonen kregen ze een eigen plek in Nederland. Vanaf dat moment begon de extreme onzekerheid over haar gewicht. Haar hele leven begon in het teken te staan van het ‘te dik zijn’ waardoor ze alleen nog maar kon denken aan een leuk leven als ze eenmaal slank zou zijn. Gevangen in haar lichaam en gevangen in deze manier van denken brengt ze je dichtbij haar gedachtes en gevoelens. Met stukken uit haar dagboeken en kwetsbare situaties zoals de zoektocht naar aandacht en liefde van jongens, relaties, studiekeuzes en nog veel meer.Hoe ze deze denkpatronen heeft doorbroken en op al deze vlakken ‘eindelijk vrij’ is, lees je terug in een ontzettend persoonlijk en kwetsbaar verhaal waar ze je meeneemt in haar adviezen en tips om in staat te zijn hetzelfde te doen.

(Bron)

Review

popcorn-verslaafd-foto-dagboek-72-32

Ik heb het boek binnen 1 dag uitgelezen en ik denk wel dat dat zegt wat ik van dit boek vind. Ik vond het een ontzettend indrukwekkend boek en het heeft een behoorlijke impact op mij achtergelaten. Ik denk dat veel vrouwen zich zullen herkennen in het gevoel “te dik” te zijn en de strijd met eten. Ik herkende mij in de eeuwige strijd en het constante gevecht wat zich in je hoofd afspeelt. Maar ook met het gevoel gevangen te zijn in je eigen lichaam en leven. Eten kan immers alles overheersend zijn. Het boek leest, ondanks het indrukwekkende verhaal, makkelijk weg en ik vind het leuk dat er stukken van de dagboeken van Teni in het boek zijn opgenomen en door het verhaal zijn heen gevlochten. Dit maakt het een ontzettend persoonlijk boek. Het boek is ook geschreven zoals Teni haar blogs schrijft en dat maakt het de herkenbare Teni stijl. Ik heb grote bewondering voor Teni dat zij haar levensverhaal in een boek heeft kunnen samenvatten want ze heeft voor haar jonge leeftijd een behoorlijke strijd in het leven moeten leveren. Knap om te zien waar zij nu staat.

Mocht je benieuwd zijn naar Teni, bezoek dan zeker haar blog en ik weet zeker dat je dan ook haar boek wilt lezen.

Volgen jullie Teni al? Hebben jullie haar boek al gelezen?

Take care!

xoxo

Foto’s zijn afkomstig van Fitbeauty, de blog van Teni

Voor deze blog is een affiliate link gebruikt.

Follow my blog with Bloglovin