Selecteer een pagina

903e9caefbe2ce0288d4f8fcdbcbeaea

Eind april besloot ik om de Plus een Beetje self-care challenge in het leven te roepen. In de maand mei elke dag een uitdaging die draaide om self-care, goed voor jezelf zorgen en tijd voor jezelf nemen. In drukke tijden is het soms gewoon heel moeilijk om die momenten te vinden dat je even bewust de tijd neemt voor jezelf. Ik begon heel enthousiast met de uitdagingen maar heb ik het vol kunnen houden? Vandaag kijk ik terug op de Plus een Beetje self-care maand.

Voor jezelf zorgen

ff6d28b423ffd154812e58ff04987176

Mei was een drukke maand en als ik het druk heb, dan vergeet ik vaak om die momentjes voor mijzelf te nemen en even goed voor mijzelf te zorgen. Vast iets wat heel erg herkenbaar zal zijn voor veel van jullie. In drukke tijden, probeer ik zo goed mogelijk te blijven staan, zo goed mogelijk te plannen, de balans te vinden en goed te rusten. Op zich is dat al self-care ten top. Maar soms heb ik er toch ook een handje van om teveel te willen en te doen waardoor ik over mijn grenzen ga. Mei was zo’n maand waarin ik teveel wilde, er teveel leuke afspraken stonden en ik regelmatig over mijn grenzen ging. Al snel vergat ik de uitdaging en de dagelijkse challenges die ik had bedacht. Het klassieke voorbeeld van “ goed bedacht maar slecht uitgevoerd”. De eerste twee weken was ik er heel bewust mee bezig maar al snel stonden de challenges werkeloos aan de zijlijn toe te kijken.

Onbewust bezig zijn

ff202f9098460d3cee24631ffb3dba94

Maar onbewust heb ik toch een heleboel uitdagingen toch uitgevoerd. Wellicht niet op de dag zelf maar wel gedurende de maand. Regelmatig keek ik naar de lijst die ik had gemaakt en realiseerde ik mij dat er toch genoeg momenten waren, ondanks de drukke maand, dat ik heel bewust aan self-care had gedaan. Dus ook al had ik mij niet braaf aan het lijstje gehouden zoals ik in eerste instantie wilde doen, ik had mij wel aan de uitdagingen gehouden, alleen in een andere volgorde. Het heeft mij dus heel erg geholpen om een lijst te maken met punten die voor mij self-care momentjes zijn en deze ook op te schrijven. Daardoor was ik mij veel bewuster van wat ik precies nodig heb op momenten dat ik het druk heb om even bij mijzelf terug te komen en goed voor mijzelf te zorgen.

Taking care of yourself

e253aa83c8653741643cbcf502f9ffef

Heb ik dan gefaald in mijn eigen bedachte challenges? Nee, verre van want ik ben juist heel bewust bezig geweest met momenten te nemen om voor mijzelf te zorgen en leuke dingen te doen. Dus ik heb verre van gefaald en ben gewoon hartstikke goed bezig geweest. Oke, ik heb niet alles gedaan wat op mijn lijst stond maar wel veel. Ik ga mijn lijst nog een keer bekijken en opnieuw opschrijven zodat ik altijd een reminder heb voor de momenten dat het ontzettend druk is en ik behoefte heb aan een moment voor mijzelf.

Voor de dames die mee gingen doen, hoe is het jullie vergaan? Wat is jullie ultieme self-care moment?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin