Selecteer een pagina

a17e272cdb25cf4ba6e7d92709c3a60b

Bijna een jaar geleden kreeg ik mijn financiële vrijheid terug. Na jaren van zorgen en budget proof leven, kreeg ik weer de beschikking over mijn eigen volle inkomen. Een vrijheid waar ik ontzettend naar verlangde. De eerste maanden waren spannend maar inmiddels is alles op de rit en loopt het soepel. Maar ik merk wel dat ik iets makkelijker met geld omga en vaker “ iets kleins” koop, gewoon omdat het kan. Een tijdschriftje hier, een nieuwe lipgloss daar en ik loop geen H&M uit zonder een gevuld tasje. Ongemerkt gaat het dan snel en ik besloot mijzelf in februari uit te dagen met een “ No-Buy”  maand. Iets wat je vaker bij bloggers voorbij ziet komen en een redelijke uitdaging is. Een maand niets kopen. Hoe is dat gegaan en hoe heb ik het ervaren.

Hoe is het gegaan?

f230edd34f1a27e6c5bc81a30b6e1a7a

Ik heb de maand goed doorstaan. In de zin van: ik heb niets gekocht wat ik niet nodig had. Maar ik vond het wel lastig. Ik merk gewoon hoe makkelijk het is om even een Kruidvat of Hema in te lopen en in de supermarkt langs het rek met tijdschriften te lopen en ongemerkt er eentje in je mandje te gooien. Ik moest er echt heel erg bewust opletten dat ik met mijzelf de afspraak had gemaakt dat ik niets zou kopen wat ik niet nodig had. Pas toen besefte ik mij hoe makkelijk “ even” iets in mijn mandje gooi. Ik ben dan ook heel bewust niet naar winkels gegaan waar ik graag kom zoals de Action en de Hema. Andere winkel mogelijkheden heb ik ook maar gemeden want anders was ik vast in de verleiding gekomen. Helaas werkt social media niet mee want alle leuke dingen die je voorbij ziet komen, brengen je wel in de verleiding maar goed, ik had een uitdaging voor mijzelf gesteld en die wilde ik behalen.

Het enige wat ik deze maand gekocht heb waren 2 deo’s in een 1+1 actie bij het Kruidvat. Pure noodzaak omdat ik geen voorraad meer had en je wilt natuurlijk niet stinkend door het leven. Maar voor de rest heb ik mij netjes aan de uitdaging gehouden.

Is het voor herhaling vatbaar?

1f061172e97af133c72169770de0ff68

Ja, het is zeker voor herhaling vatbaar. Het is wel even goed om je heel bewust bezig te houden met wat je koopt. Hoe uitdagend het ook was, ik vond het de moeite waard. Plus dat het natuurlijk financieel een mooie meevaller is want je houdt toch aardig wat over als je ver weg blijft van de impulsaankopen. Zou ik het aanraden? Als je bewust bezig bent met je financiën en je merkt dat je te snel te makkelijk geld uitgeeft, dan zou ik het zeker doen.

Hebben jullie wel eens een no-buy month gehouden? Hoe gaan jullie om met impuls inkopen?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin