Selecteer een pagina

De feestdagen staan vaak gelijk een véél eten. Soms wel overdadig veel, voedzaam en niet altijd uiterst gezond. Het is namelijk het moment om eens flink uit te pakken. Neem jij toevallig het voorgerecht voor je rekening met het kerstdiner? Met deze tips voor lichte, gezonde, maar eveneens zéér smaakvolle voorgerechten zit jij ongetwijfeld goed!

  1. Basistips voor voorgerechten

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom dat je in ieder geval deze tips opvolgt als je nadenkt over je voorgerecht.

  • Maak het niet te zwaar. Er volgen immers nog meerdere gangen. Gebruik lichte ingrediënten en vermijd gefrituurde voeding en een overdaad een room.
  • Stem je voorgerecht af met het hoofdgerecht. Een zwaar hoofdgerecht op de planning? Ga dan voor een fris voorgerecht.
  • Beperk brood bij je voorgerecht. Dit bederft namelijk de eetlust voor de rest van het diner.
  1. De gezonde keuzes

Door enkele gezonde keuzes te maken, word het voorgerecht vanzelf lichter en daarmee algeheel gezonder.

  • Kies voor volkoren. Een stuk gezonder dan de witte variant.
  • Pas de verhoudingen aan. Vlees, vis of kaas in een voorgerecht is natuurlijk prima én lekker, maar beperk de hoeveelheden.
  • Ga voor vis. Vis in een voorgerecht doet het vaak goed. Het is lekker licht, behoorlijk gezond en tevens luxe en feestelijk.
  1. Ga voor groen

Als je het echt eens gezond, licht en groen aan wilt pakken, verras je je gasten met een lekker vegetarisch voorgerecht. Vegetarisch betekent namelijk zeker niet dat je in moet leveren op smaak. Integendeel!

  • Maak eens een frisse aardappelsalade. Vervang de klassieke garnalencocktail door een frisse aardappelsalade met appel en tijm. Je gasten zullen versteld staan door de volle smaak.
  • Verwarm je gasten met soep. Soep doet het altijd goed. En laat soep en vegetarisch nou ook nog eens een uitstekende combinatie zijn. Ga voor een licht soepje van courgette en limoen of juist voor een volle winterse smaak als pompoen.
  • Ga voor een bladerdeegtaartje. Verras je gasten met kleine taartjes van bladerdeeg met alle ingrediënten die jij maar lekker vindt.

Wat zijn jullie tips voor voorgerechten?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com