Selecteer een pagina

We leven in onzekere tijden en soms is het dan moeilijk om positief te blijven. Inmiddels kent iedereen het boek The Secret wel en is de law of attraction niet meer weg te denken. Helemaal in deze rare tijden, is het wellicht best lastig om je te blijven focussen op de toekomst en je bezig te houden met het verwezenlijken van je dromen. The Secret is in dat geval wellicht een ver van je bed show, helemaal omdat de toekomst voor velen van ons misschien onzeker is. Ik heb altijd een haat liefde verhouding gehad met The Secret omdat ik het soms heel lastig vond toe te passen in moeilijke tijden. Soms doe ik wel eens stiekem een testje met mijn gedachten om te zien of het daadwerkelijk zo werkt dat je gedachten bepaalde situaties kunnen sturen. Iedere keer kom ik er weer achter dat het eigenlijk wel zo werk, zowel negatief als positief. In de zomer van 2019 riep ik heel hard dat ik echt niet meer op een operatietafel zou belanden in 2019. Well, we all know what happened in my case. Bij mijn laatste operatie wist ik dat er een aantal risico’s waren en was ik daar toch wel angstig voor maar in plaats van mij daarop te focussen, heb ik mij puur en alleen gefocust op een goede uitkomst door continue tegen mijzelf te zeggen dat het goed zou komen. Voor mij kleine bevestigingen dat je mindset heel erg belangrijk is en daarom was ik ook erg benieuwd naar de film The Secret: Dare to dream. Eind september had ik een weekje vrij en besloot dat dit het ideale moment was om de film te gaan kijken.

The Secret: Dare to dream

Bron: Dutch FilmWorks

Miranda Wells (Katie Holmes) is een hardwerkende weduwe die er moeite mee heeft om haar drie kinderen alleen op te voeden. Een krachtige storm brengt een grote uitdaging en een mysterieuze man, genaamd Bray Johnson (Josh Lucas), in haar leven. In slechts een paar dagen zorgt de aanwezigheid van Bray ervoor dat haar gezin weer opbloeit. Maar Bray heeft een geheim en dat kan ervoor zorgen dat alles verandert.

Bron: Moviemeter.nl 

Mijn mening

Bron: Dutch FilmWorks

“I’m open to the possibility that whatever happens, even the bad stuff, can lead to better things” – Bray Johnson

Ik ging met heel weinig verwachting naar de bioscoop toe en eigenlijk was ik alleen maar nieuwsgierig. Ik was vooral nieuwsgierig hoe The Secret in de film verwerkt zou zijn. Zou het een rode draad op de achtergrond zijn of zou The Secret full in your face worden gegooid. Ik was dan ook aangenaam verrast door de subtiele manier waarop The Secret een rol speelt in deze film en op een hele simpele manier wordt uitgelegd door bepaalde uitspraken en de consequentie daarvan. Een goed voorbeeld is dat Miranda vooral in het begin erg struggelt met haar leven en blijft roepen dat alles fout gaat, waarop in de film dan ook daadwerkelijk alles fout gaat. De nadruk ligt in deze film dan ook echt op het laten zien wat de gevolgen kunnen zijn van je gedachten, uitspraken en de manier waarop je naar het leven kijkt. Als jij bent gaan geloven dat in je leven alles fout gaat en het feitelijk heel slecht is, dan heb je een grote kans dat er ook van alles fout gaat.

The Secret: Dare to dream is geen hoogstandje qua acteren maar het is wel een fijne feel good movie en eentje die gaat over echte mensen en echte levens. Iedereen zal er wel iets in herkennen van ons eigen leven. Het is vooral mooi om te zien hoe je de omslag kan maken van een boos en negatief denkbeeld naar een positief denkbeeld en wat de voordelen daarvan zijn. Het is een simpele maar leuke film die echt de moeite waard is en waar The Secret op de achtergrond een hoofdrol speelt. Als je je wilt verdiepen in The Secret en niet goed weet hoe het precies werkt, dan is dit een mooie film om mee te beginnen.

Welke film hebben jullie voor het laatst gezien?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com