Selecteer een pagina

Happy second christmas day! Ik hoop dat jullie een hele leuke eerste kerstdag hebben gehad en nu klaar zijn voor nog een bonus dag feest. Maar tweede kerstdag houdt ook in dat wij bijna aan het eind van december zijn en daar hoort natuurlijk een overzicht van mijn favorieten bij. Benieuwd wat mijn favorieten van december 2018 waren, lees dan snel verder.

Favoriete moment

December was dit jaar anders dan voorgaande jaren. Ik begon in een andere functie voor een andere werkgever waarbij december nog een maand van overgang was. Mede omdat ik nog deels thuis zit en ook grotendeels vanuit huis werk, miste ik de december spanning en drukte. Een periode waar ik elk jaar naar uitkijk omdat ik hou van de energie die dan in de lucht hangt en omdat het een periode is waarin iedereen keihard samenwerkt om de dagen succesvol af te ronden.

December werd dus een rustige maand voor mij waarin ik weer voor het eerst sinds maanden een paar uurtjes naar kantoor ging en gezellig met mijn collega’s was. Een maand waarin ik vooral blij werd van de lichtjes die voor extra sfeer zorgen. December was vooral een maand waarin ik een gevoel van vrijheid had en terug mag kijken, met een grote glimlach, op een geweldig en vooral verrassend jaar.

Favoriete muziek

Normaal gesproken begonnen wij op kantoor al in september met het draaien van kerstliedjes dus je zou denken dat ik qua favoriete muziek zou kiezen voor een kerstliedje. Maar door mijn operaties heb ik dit dus allemaal gemist en kies ik voor een liedje van Craig David wat ik onlangs  ontdekte: Heartline. Een zanger die als een rode draad door mijn leven gaat en die ik regelmatig opnieuw ontdek.

Favoriete boek

Misschien een hele saaie en voorspelbare keuze maar deze maand kies ik weer voor de Onbreekbaar serie van Lisette Jonkman want ik las deel drie in deze trilogie en uiteraard kon ik hem weer niet weg leggen. Mocht je benieuwd zijn naar de recensies van deze geweldige trilogie, dan kun je deze hier, hier en hier lezen.

Favoriete serie

Seizoen drie van mijn all time favoriete serie Greenleaf kwam uit deze maand en die keek ik natuurlijk in één ruk uit want still love it. Ik keek weer een aantal buitenlandse series zoals Elite en Baby waar helaas maar 1 seizoen van online staat want anders had ik die zeker gebingewatched. Allemaal favorieten maar ik kies deze maand voor de serie “Bad Banks” over de intrigerende wereld van banken en waarin Barry Atsma een geweldige rol speelt.

Favoriete film

Natuurlijk heb ik deze maand heel veel foute kerstfilms gekeken want die zijn volop te vinden. Maar daarvan vond ik er heel veel gewoon echt slecht en niet de moeite waard om als favoriet te benoemen. Ook keek ik mijn favoriete trilogie “The Hunger Games” voor de zoveelste keer en die blijft favoriet. Netflix moet alleen nog deel 2 van de laatste film online zetten. Maar ook die noem ik niet als favoriet voor deze maand want ik kies dit keer voor “Me before You”. Een film die ik nog nooit gezien had (shame on me) maar die wel een enorme indruk op mij heeft achter gelaten.

Favoriete eten

Geen eten als favoriet deze maand maar een drankje en wel de Chai Latte Vanille die ik ontdekte bij mijn favoriete lunch plek in Zandvoort: Lunchbreek. Mocht je ooit in Zandvoort zijn, ga daar dan lunchen want ze hebben er de lekkerste gerechten en drankjes.

Favoriete fashion item

Eindelijk kocht ik na jaren weer eens een winterjas en wel een hele leuke van Zizzi die behoorlijk out of my comfort zone is door de kleur en het felle oranje op de capuchon. Nu moet het alleen nog even echt goed koud worden want het is een enorm warme jas. Weergoden, please, doe even een beetje winter als in een goede ijskoude winter zodat ik in ieder geval mijn nieuwe jas even goed kan gebruiken. Dank u!

Favoriete beauty item

Vorige week deelde ik al mijn holy grail met jullie en dat was de set van Utsukusy met vitamine C die mijn huid weer op weg hielp na de operaties. Holy grail of 2018 die absoluut een plekje verdiend in de laatste favorieten van 2018.

Favoriete vlogger

Deze maand ontdekte ik de Aziatisch Amerikaanse food vloggers. Voor degene die het niet weten, ik werk al 6 jaar in de Aziatische levensmiddelen branche en ik vind het altijd leuk om meer te leren over Aziatisch eten. Alleen had ik dus nog nooit ontdekt dat je hele leuke Aziatisch Amerikaanse food vloggers hebben die hele leuke taste test vlogs maken. Ik ontdekte deze maand de Fung Brothers en Mikey Chen die ook nog te zien is op zijn kanaal Stricly Dumpling. Als je van Aziatisch eten houdt, dan zijn dit zeker kanalen om te volgen.

Wat waren jullie favorieten deze maand?

Take care!

xoxo

Bron stock foto: Shutterstock