Selecteer een pagina

Augustus 2019 is weer in een sneltreinvaart voorbij gevlogen en het lijkt nu wel echt klaar te zijn met de zomer. Ook al krijgen we nog een mooie nazomer, ik voel en zie toch overal de herfst al. Het wordt sneller donker, blaadjes vallen al van de bomen en het weer begint te veranderen. Maar geen nieuwe maand zonder een terugblik op de vorige maand. Augustus was eigenlijk een verlengde van juli. Ik bleef nog steeds van social media af, deed wat ik moest doen en nam vooral veel tijd voor mijzelf. Iets wat ik in september ook nog ga doen heb ik besloten. Maar geen afsluiting van de maand zonder een overzicht van mijn favorieten.

Favoriete moment

Augustus verschilde niet zo heel veel van juli en eigenlijk kabbelde de maand gewoon voorbij zonder hele spannende momenten. Misschien was daarom ook wel het seizoen afsluiten met een terrasje en tapas het favoriete moment. Wellicht is het wel eens goed voor mij om een paar “saaie” maanden te hebben en niet altijd maar bezig zijn met het meeste uit het leven te willen halen.

Favoriete muziek

Ik scheef onlangs al over mijn obsessie voor de Spaanse series op Netflix en daarbij kan een liedje uit een van de soundtracks niet ontbreken. Het is het liedje dat wordt gespeeld bij het vrij dramatische einde van het laatste seizoen van Las Chicas de Cable. Ik zal geen spoiler doen maar het is een pittig einde en daar past dit mooie liedje heel goed bij: Still van Cate Song.

Favoriete boek

In augustus las ik helaas ook weer geen boeken. Ik kon mij er simpelweg niet toe zetten, had geen concentratie om een boek te lezen en had er ook gewoon geen zin in. Maar wie weet gaat september daar verandering in brengen als ik in de Marokkaanse zon lig aan het zwembad.

Favoriete serie

Augustus was de maand waarin ik de Spaanse series weer ontdekte en complete hooked was. Mijn absolute favorieten waren toch wel La Casa de Papel en Las Chicas de Cable. Twee verschillende series als het gaat om de tijd waarin het afspeelt maar in allebei spelen de boefjes de boventoon en dan vooral de slimme boefjes. En aangezien ik van beide niet kan wachten op het volgende seizoen, zijn ze gewoon allebei favoriet deze maand.

Favoriete film

Op de valreep van augustus, keek ik twee inspirerende documentaires van twee totaal verschillende mannen. De één een superster met idealen en de ander een jonge student die in protest komt. De documentaire van Travis Scott “Look mom I can fly” waarin de makers hem volgen bij de release van zijn album “Astroworld” en de bijbehorende tour. Een album vernoemd naar een oud amusementspark in zijn geboortestad Houston waaraan hij goede herinneringen heeft. Travis Scott is misschien wel een van de grootste performers van dit moment, waarmee hij niet een grote schare fans heeft gekregen maar wat ook druk op zijn schouders legt. Je ziet in de documentaire zijn highs en lows maar ook komt zijn relatie met Kylie Jenner aanbod en zie je zijn dochtertje Stormi langskomen. Het laat vooral zijn dat als je vastbesloten bent om iets te doen, je het ook kan bereiken maar dat je er wel wat voor moet doen.

De tweede documentaire laat ook zien dat als je een doel hebt, je soms heel wat moet doorstaan om het te bereiken. Al heel wat jaren werk ik in de Aziatische levensmiddelen en dankzij mijn Chinese collega’s, heb ik heel veel geleerd over hun gewoonten en geschiedenis. Hong Kong is daar een groot onderdeel van en de protesten deze zomer, waren dan ook best spannend omdat een aantal van mijn collega’s daar altijd heen gaat op vakantie. Ik ontdekte op Netflix een documentaire over een van de leiders van de protesten: Joshua, teenager vs. superpower. Joshua Wong begon op zijn 14e de studentenprotesten toen China het nationale schoolstelsel wilde introduceren in Hong Kong, ondanks de beloftes dat Hong Kong onafhankelijk zou blijven. Deze documentaire laat zijn strijd tegen de Chinese overheid zien.

Favoriete eten

Als je in een toeristen dorp woont zoals Zandvoort, dan heb je vaak een hele bruisende zomer maar als alle scholen weer beginnen dan merk je ook dat het seizoen over is. Om dat te vieren, ging ik vorige week tapas eten bij ons in het dorp. Gewoon bijkletsen op het terras en de laatste toeristen bekijken. Het was een beetje de afsluiting van het seizoen. Dus daarom mijn favoriete eten van deze maand. Mocht je je afvragen wat dat bakje appelmoes er tussen doet, dat is zeg maar een inside joke die we hebben met de kok.

Favoriete fashion item

Hoewel de mussen soms van het dak vielen en we echt tropische dagen hadden, toch kreeg ik mijn eerste paar laarzen voor het najaar binnen. Een geweldig paar van Jilsen met een aardige hak. Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik op een hak zou gaan lopen, dan had ik je waarschijnlijk uitgelachen maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit kennelijk. Inmiddels ben ik de trotse eigenaresse van dit geweldige paar laarzen. Mocht je nou wat bredere kuiten hebben, check dan zeker even de site van Jilsen want de nieuwe collectie staat online.

Favoriete beauty item

Ik ontdekte geen nieuwe beauty items deze maand maar viel terug op een holy grail. Eens in het jaar heb ik enorme last van mijn huid en de gezichtsverzorging van Kiehl’s is dan mijn holy grail. Eigenlijk het enige wat mijn gezicht dan nog een beetje helpt en weer de voeding geeft die het nodig heeft. Ik heb inmiddels een aardige collectie Kiehl’s verzameling opgebouwd dus ik heb altijd wel iets om op terug te vallen als ik een SOS met mijn huid heb.

Favoriete YouTuber

Deze maand keek ik natuurlijk heel veel series maar ook heel veel YouTube. Naast mijn secret sins als Temptation Island en Ex on the Beach, keek ik ook naar allerlei Amerikaanse comment kanalen die commentaar geven op een Amerikaanse YouTuber. Eigenlijk moet ik het niet doen want het is feitelijk cyber bullying. Daarom kies ik voor een vlogster die ik nog niet zo lang volg en gelukkig wat positiviteit op YouTube brengt: Delia Skin Master. Een vrolijke, positieve maar vooral eerlijke vlogster die ook nog eens hele goede tips voor je huid geeft.

Wat waren jullie favorieten afgelopen maand?

Take care!

xoxo

Bron stock foto’s: Shutterstock