Selecteer een pagina

Morgen begint de nieuwe maand gewoon alweer en is 2018 gewoon al 5 maanden onderweg. April is voor mijn gevoel ook echt voorbij gevlogen en soms realiseerde ik mij niet eens dat we alweer een week verder waren. April was een maand van heel hard werken maar ook heel veel fijne momenten. April was ook de maand waarin het ineens zomer werd en wij konden genieten van een paar hele mooie dagen. April had weer heel wat mooie favorieten en deze deel ik graag vandaag met jullie.

Favoriete moment

In april hadden wij ineens zomaar een bloedhete week. Het leek wel zomer en iedereen leek ineens een stuk vrolijker. April was een maand gevuld met hard werken dat afgewisseld werd met heel veel leuke afspraken. Veel momenten met vrienden en mijn ouders. Maar ook momenten van rust en bijkomen. Precies de balans waar ik zo lang naar op zoek ben geweest en in april leek het wel of de puzzel ineens in elkaar viel. Toen ik mij dat realiseerde, voelde het als een enorme rijkdom.

Favoriete muziek

April was de maand waarin de wereld werd opgeschrikt door de dood van Avicii. Toevallig keek ik de documentaire over zijn leven, twee weken voor zijn overlijden en werd geraakt door het lied “Heaven” dat hij maakte samen met Chris Martin.

Favoriete boek

Ik las deze maand weer eens heel veel boeken en had de spirit goed te pakken. Als ik mij niet lekker voel, ga ik het liefst in bed liggen met een boek. Dan maakt het namelijk niet zo veel uit of ik in slaap val, een boek kan je gewoon weer oppakken.

Het meest indrukwekkendste boek van deze maand was toch wel Elfin van Shanti Schiks. De bizarre gebeurtenis, het verdriet maar ook de kracht die je uit het verhaal haalt, hebben grote indruk op mij gemaakt.

Favoriete serie

Met pasen belande ik in de serie “Top of the Lake” op Netflix, Het is een al wat oudere Australische serie die gaat over de twaalfjarige Tui Mitcham die uit het meer wordt gered na een vermoedelijke zelfmoordpoging. Zij blijkt op dat moment vijf maanden zwanger te zijn maar wil hier niet over praten. Robin, de Australische politievrouw, is op bezoek bij haar zieke moeder die in hetzelfde dorp woont als Tui en als het meisje verdwijnt, start Robin een onderzoek waarin zij weinig medewerking krijgt van haar collega’s of van Tui’s vader.

Een werkelijk bizar verhaal met vertakkingen naar het verleden. Ik heb seizoen 1 echt in een ruk uit gekeken.

Favoriete film

Aan het begin van de maand keek ik de documentaire Avicii, True stories op Netflix en toen kreeg ik er al de rillingen van. Toen ik op vrijdagavond 20 april naar huis reed en hoorde dat hij dood was gevonden, kreeg ik wederom de rillingen.

Een bizar indrukwekkende documentaire over een geweldige dj die geteisterd werd door zijn angsten en drang om te presteren. Wat ik vooral zag was een perfectionist die continue over zijn grenzen ging en iedereen maar probeerde te pleasen waardoor hij aan zichzelf voorbij ging.

Favoriete food

April was een maand gevuld met heel veel lekker eten en stiekem kan ik geen keuze maken. Ik at asperges (groene gefrituurde asperges met sojasaus waren zeker favoriet), heel veel aardbeien (kan niet wachten tot het zomerfruit weer in de winkels ligt), sushi en nog veel meer lekkers. April was een goede eet maand (ook voor mij persoonlijk, mocht je mijn blog over struggles met eten hebben gemist).

Favoriete fashion item

Op fashion gebied ben ik een beetje saai op het moment. Ik wil namelijk niet nu een hele partij kleding gaan kopen die straks, na de operaties, misschien niet meer passen.

Het was eindelijk weer blote enkels weer en ik droeg vaak sneakers deze maand. Maar ook mijn spijkerjasje was favoriet voor de dagen dat wij met zonder jas naar buiten konden. Sowieso denk ik dat mijn spijkerjasje met een zwarte maxi dress en sneakers mijn to go outfit wordt de komende maanden aangezien ik mij daar het prettigst in voel op dit moment.

Favoriete beauty item

Absolute favoriete beauty item deze maand (en waarschijnlijk nog heel veel maanden) is de L’Oréal Hydra Genius Aloë WaterDit heerlijke waterige serum is echt een weldaad voor mijn huid. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

April is a wrap. Hoe was jullie maand?

Take care!

xoxo

Bron beginafbeelding: Shutterstock