Selecteer een pagina

Afgelopen week werden er weer strengere maatregelen afgekondigd en werd er wederom gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Nu hadden we afgelopen week een week die vooral gevuld was met de Amerikaanse verkiezingen. Tenminste bij mij wel en de tv stond dan ook continue op CNN. Maar meer thuis, houdt ook in meer entertainment thuis. Op dit moment, it is what it is en je kan dan maar het beste ervan maken. Afgelopen maand probeerde ik verschillende streaming diensten uit (lang leve de gratis proef periodes) want je moet toch wel wat hebben om uit te kiezen als je heel veel thuis bent. Netflix en Videoland blijven toch mijn favorieten. Waar ik vorige maand al mijn Netflix favorieten deelde, deel ik vandaag mijn Videoland favorieten voor komende maand.

Echte Gooische moeders

Als je enigszins van mijn leeftijd bent, dan heb je vroeger vast de serie Gooische meisjes wel eens voorbij zien komen. Een real life serie over een aantal meiden uit het Gooi met goed gevulde portemonnees die een behoorlijk onbezorgd leven konden leiden. Mocht je de serie nooit gezien hebben, deze staat ook op Videoland.

Inmiddels zijn wij al heel wat jaren verder en zijn de Gooische meisjes inmiddels bijna allemaal Gooische moeders. Afgelopen week kwam de nieuwe real life serie “Echte Gooische moeders” online en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het nu met onze Gooische meisjes gaat.

Erik in de Verdeelde Staten

Het kan je haast deze week niet ontgaan zijn want de Amerikaanse verkiezingen waren overal. Erik Mouthaan heeft een serie gemaakt over de huidige situatie in de Verenigde Staten. Een serie die laat zien hoe verdeeld de Amerikaanse bevolking op dit moment is en hoe zij lijnrecht tegenover elkaar staan. Erik reist door de Verenigde Staten en laat, soms met gevaar voor eigen leven, zien hoe het leven op dit moment in Amerika is.

Lieve Mama

Videoland lanceerde onlangs weer eens een ouderwetse spannende serie: Lieve Mama. Een serie gebaseerd op de gelijknamige, succesvolle thriller van Esther Verhoef. Als je mij langer volgt, dan weet je dat dit een van mijn favoriete schrijfsters is. De volgende zin zegt denk ik wel voldoende om te snappen dat het een bloedstollende serie is en eindelijk weer eens een Videoland Original: “Je denkt dat je je grenzen kent, maar als je gezin in gevaar is, hoe ver ga je dan?”

Leef

Bron TedX (helaas was er geen trailer van Leef online te vinden)

Paralympisch atlete Bibian Mentel leeft al 21 jaar met kanker. Ondanks alle lichamelijke tegenslagen, geeft zij nooit op en probeert het beste uit het leven te halen. Ook op de dagen dat zij zich niet goed voelt. In “Leef” wordt Bibian Mentel een jaar lang gevolgd en is er een intiem portret ontstaan. Niet alleen van Bibian Mentel alleen maar ook van haar gezin en de manier waarop zij met het leven omgaan. Eerlijk is eerlijk, ik heb regelmatig met tranen in mijn ogen gezeten en deze documentaire kwam behoorlijk bij mij binnen.

Drag Race Holland

Het eerste seizoen “Drag Race Holland”, gepresenteerd door Fred van Leer, is heerlijk over de top maar ook vol met kwetsbare en eerlijke momenten waarbij de kandidaten een andere kant van zichzelf laten zien. Naast veel glitters, onmogelijke stiletto hakken en hysterie, oprecht een van de leukste shows van dit moment. Met elke aflevering een optreden van de fameus RuPaul.

Wat staat er op dit moment op jullie kijklijstje?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com

Bron trailers: Videoland