Selecteer een pagina

Het is voor mijn gevoel eeuwen geleden dat ik een lijstje met must see’s van Videoland heb gemaakt. Voor mijn gevoel, liet Videoland het een beetje lopen en werden ze erg gemakkelijk met het vooral online zetten van oude series en films. Af en toe kwam er een Temptation Island voorbij die je dan maar 1x per week kon kijken. Verder was het niet veel de afgelopen maanden op Videoland. Ik heb dan ook serieus getwijfeld of ik mijn abonnement zou opzeggen en eigenlijk twijfel ik daar nog steeds een beetje over. Er zijn op dit moment zoveel betere alternatieven waar ik meer plezier aan beleef qua series en films. Maar goed, we doen toch vandaag nog een keer een lijstje must see’s op Videoland met de hoop dat ze de komende maanden een hoop goede series en films online gaan zetten.

Moccro Maffia Seizoen 3

Hoewel ik na seizoen 2 echt mijn twijfels had of ik nog wel een seizoen wilde kijken, heeft seizoen 3 mij weer volledig overtuigd. Seizoen 3 was nog beter, nog spannender en nog leuker om naar te kijken. Het enige jammere is dat er dit keer minder afleveringen waren. Maar in dit seizoen waren er wel een paar nieuwe acteurs die echt heel goed bleken te zijn. Als je seizoen 3 nog niet hebt gezien, of nog helemaal geen een aflevering van Moccro maffia, echt een keer gaan kijken.

Glow up

Onlangs presenteerde Nikkie de Jager al een soort gelijk programma op de NPO maar dan voor kinderen. Dit keer staat de volwassen versie op Videoland. In Glow Up nemen tien veelbelovende make-up talenten het tegen elkaar op. In iedere aflevering moeten zij zich bewijzen in twee verschillende challenges en hun beste looks laten zien. Ik had een beetje moeite met de eerste afleveringen omdat hij vrij steriel en rustig aan voelde maar inmiddels ben ik fan.

Beau in Floradorp

Eigenlijk is elk reality programma dat Beau van Erven Dorens doet, wel een programma waar ik graag naar kijk. Dit keer verdiept hij zich een jaar lang in Floradorp, een oude volksbuurt in Amsterdam-Noord. Een buurt met een behoorlijke reputatie maar ook een buurt met problematiek die in veel wijken speelt. Het mooie van Beau van Erven Dorens in dit soort programma’s, vind ik, is dat hij zich inleeft in de mensen die hij volgt en oprechte interesse toont in wie zij zijn, wat ze doen en wat er in hun leven speelt. Van mij mag hij nog heel lang van dit soort reality programma’s blijven maken.

Breaking meth

De laatste tijd is er veel te doen over het drugsgebruik onder jongeren en de steeds grotere positie die crystal meth in neemt binnen de drugs scene. Jessica Villerius is echt een briljante documentaire maakster en in deze documentaire geeft zij een kijkje in de wereld die wordt beheerst door crystal meth. Ze bekijkt dit vanuit verschillende perspectieven en laat zien hoe gevaarlijk deze drugs is.

Temptation Island USA

Er is waarschijnlijk geen een lijstje wat ik heb gemaakt over Videoland waar niet een programma als Temptation Island in staat. Nu vond ik de laatste Nederlandse variant niet echt een aanrader. Hoewel hij op de Amerikaanse serie moest lijken, was het gewoon een slap aftreksel van eerdere versies. Nu staat de Amerikaanse variant weer online bij Videoland en deze is in mijn ogen een stuk volwassener. Misschien door de presentator, misschien doordat de deelnemers ouder zijn, misschien door dat het een Amerikaanse versie is.

Kijken jullie nog veel op Videoland?

Take care!

xoxo

Bron trailers: Videoland

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com