Selecteer een pagina

Het is vandaag de officiële start van de zomer en de langste dag van het jaar. Geheel volgens Nederlandse traditie zal ook ik hier even klagen over het weer want tot nu toe is het nog niet echt voorjaar en al helemaal geen zomer geweest. Laten we hopen dat het de komende maanden gewoon echt lekker zomerweer gaat worden en we van de zonnestralen en warme temperaturen kunnen gaan genieten. De zomerperiode houdt ook in dat het komkommertijd is in televisieland. Voor de sportliefhebbers is dat deze zomer niet het geval want naast het EK Voetbal, hebben wij natuurlijk ook nog de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen in Parijs. Niet alleen heel veel sport op tv maar ook heel veel praatprogramma’s die over sport gaan. Mocht je nou niet van sport houden, dan is het wellicht tijd om de streaming diensten aan te zetten. Nu ben ik een sport liefhebber en zit ik deze zomer helemaal goed maar ik heb toch nog even gekeken op de streamingdiensten en kwam weer op een lijstje met series die ik best wil kijken als het zo regenachtig blijft. Benieuwd welke series op mijn lijstje staan? Lees dan snel verder.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

Bron trailer: Netflix

TikTok is volgens mij de enige social media app waar ik niet op zit en ook niet op wil zitten. Helaas laat deze documentaire wederom de donkere wereld van social media zien. Waar menigeen droomt van fame & fortune en dat hoopt te bereiken via social media, zijn er ook de slechteriken die misbruik maken van social media.

Becoming Karl Lagerfeld

Bron trailer: Hulu/ Disney+

Karl Lagerfeld is een van de meest controversiële mode ontwerpers die er zijn geweest. Niet alleen op mode gebied maar ook door zijn denkwijze en uitspraken die hij deed. En toch wil ik deze serie kijken want hij blijft een man die veel voor de mode wereld heeft betekend.

Ewout in de verslavingskliniek

Bron trailer: Videoland

Ik ben een groot fan van de documentaires van Ewout Genemans. Niet alleen de docu series over de politie corpsen in Nederland maar vooral de docu series over mensen met verslaving. Dit keer een docu serie over mensen die zich laten behandelen in de verslavingsklinieken in Zuid-Afrika. Ik heb nu een paar afleveringen gezien en ik denk dat deze docu serie heel goed laat zien dat verslaving veel meer is dan alleen maar teveel drinken of drugs gebruiken. Het laat zien hoe verwoestend een verslaving kan zijn en dat het grijpen naar middelen alleen maar een manier is om te dempen wat er binnenin mensen gebeurt.

Au Pairs – Hawaï

Bron trailer: NPO

De serie Au Pairs is al heel wat jaren te zien op NPO en dit keer zijn de Au Paris in Hawaï. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik een paar seizoenen heb gemist de laatste tijd maar als de Au Pairs in HawaÏ neerstrijken, moet ik wel kijken. Hawaï staat namelijk nog steeds hoog op mijn bucketlist om een keer te bezoeken. Voor mijn gevoel wordt er in deze serie altijd wel een van de deelnemers geplaatst bij de meest verschrikkelijke gezinnen en is er altijd eentje die een geweldig gast gezin heeft. Ben dan ook benieuwd hoe de gezinnen in Hawaï gaan zijn. De trailer laat al zien dat er in ieder geval een aantal Au Pairs voor uitdagingen komen te staan.

The Boys

Bron trailer: Prime

Pas een paar jaar geleden maakte ik kennis met de serie The Boys en ik was meteen hooked. Een rauwe, donkere serie over superhelden die eigenlijk niet je typische superhelden zijn en ieder zo hun eigen problematiek hebben. Superhelden die onder het regime van een grote corporate staan waardoor alles bepaald wordt. Het is niet alleen het rauwe en donkere wat deze serie zo briljant maakt maar ook het absurde. De superhelden worden een soort karikatuur van het beeld dat wij van superhelden hebben.

Wat zijn jullie plannen voor de zomer en wat staat er op jullie lijstje om te kijken?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com