Selecteer een pagina

Gisteren heb ik een besluit genomen waardoor ik de komende tijd misschien niet heel veel tijd ga hebben voor binge watchen en op de bank hangen. Een besluit wat ik ga delen als het definitief is maar waar mijn hart wel een sprongetje van maakt. Tot het zo ver is, ga ik misschien toch nog maar wat bank hang momenten inplannen en nog even verdwijnen in wat binge watch momenten. Nu de komkommertijd in omroepland weer voorbij is, zag ik dat er weer wat aardige programma’s op stapel die ik wil zijn. Daarom vandaag weer een lijstje van de publieke omroep die ik toch stiekem graag wil kijken de komende tijd.

Alleen tegen de staat

De hele toeslagen affaire heeft mij rillingen gegeven. De manier waarop er met de slachtoffers van deze affaire is om gegaan, is gewoon mensonterend. Het is dan maar ook goed dat er eindelijk iemand is geweest die de slachtoffers de kans geeft om hun verhaal te delen en te laten zien wat het met ze heeft gedaan. Levens die er verwoest zijn. Deze indringende documentaire is dan ook een must see.

Maud & Babs

De titel heeft wat weg van Grace & Frankie maar eigenlijk is het een serie die over een onderwerp wat voor veel mensen steeds meer werkelijkheid wordt. Een familie die onder druk komt te staan door toenemende mantelzorg maar dan met een humoristisch tintje.

De Geknipte Gast

Özcan Akyol heeft mijn hart al gestolen toen ik zijn debuut roman las. Daarnaast vind ik hem een aangename en verfrissende toevoeging aan het Nederlandse media landschap. In “De Geknipte Gast” gaat hij in gesprek met gasten die in zijn kappersstoel komen te zitten en daar komen verrassend mooie gesprekken uit.

Boerderij van Dorst

I love Raven van Dorst en haar droge humor die soms op het randje is. Iemand van wie je het niet verwacht dat ze zich gaat terugtrekken op het platteland om haar dromen na te jagen en ondertussen bekende Nederlanders aan het werk zet.

Operatie Obesitas

Dit lijstje is inmiddels wel een lijstje met mensen wie ik love want ook de presentator van Operatie Obesitas is iemand die ik love. Willie Wartaal, aka Olivier Locadia, van De Jeugd van Tegenwoordig gaat in “Operatie Obesitas” in gesprek met mensen met overgewicht die een maagverkleining ondergaan. Een open en eerlijk programma waarin Olivier geconfronteerd wordt met zijn eigen overgewicht en op een andere manier naar zijn overgewicht leert kijken.

Waar kijken jullie naar uit nu de komkommertijd voorbij is?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com

Bron trailers: NPO