Selecteer een pagina

Ik weet niet wat het is maar bij mij ontbreekt het zomergevoel nog compleet. Het is dan ook een raar idee dat aan deze kant van het land, de zomervakantie gewoon al gaat beginnen voor de kinderen. Komt waarschijnlijk ook doordat het weer de memo heeft gemist dat de zomer is begonnen. Door het herfstige weer, heb ik meer het gevoel dat het gewoon herfst is en de tijd om weer op de bank te hangen met een goede serie of documentaire. Dus vandaag maar weer eens een lijstje met series en documentaires die ik graag van de NPO wil kijken de komende tijd. Als het dan toch herfstig blijft, dan maar gewoon op de bank tv kijken.

2Doc: Goede moeders

Verloskundige Sylvia merkt dat veel uithuisplaatsingen van kinderen voortvloeien uit slecht gefundeerde rapportages van jeugdzorginstanties.

Er was deze week heel veel aandacht voor de documentaire “Goede moeders” en na het lezen van de reacties, heb ik besloten om deze documentaire toch te kijken. De reden waarom ik eigenlijk wat bezwaar voelde is omdat het mij een documentaire lijkt met heel veel en vooral verschrikkelijk persoonlijk leed. Ouders die te maken krijgen met instanties, kinderen die uit huis worden geplaatst en een spinnenweb van instanties en regels waar fouten gemaakt worden. Een ontzettend heftige documentaire met zoveel verdriet en vragen.

Au Pairs

Seizoen 2 van vijf Nederlandse jongeren die naar het buitenland gaan om daar te werken als au pairs.

De au pairs van seizoen 1 vertrokken voor drie maanden naar Amerika. Dit keer gaan de au pairs naar Italiƫ en nog wel in Corona tijd. Niet alleen het Italiaanse temperament maar ook door Corona worden deze au pairs voor behoorlijke uitdagingen gesteld. Ik vind dit dus echt een heerlijke serie en van mij mogen er nog heel veel seizoenen komen.

Stacey Dooley Sleeps over

Stacey Dooley blijft slapen bij bijzondere Britse huishoudens. Ze maakt alle aspecten van het gezinsleven mee en komt zo achter hun beweegredenen.

Regelmatig kijk ik de series van Stacey Dooley op YouTube en ik ben dan ook blij dat ze op Nederlandse televisie te zien is. Ze gaat op bezoek bij de meest aparte Britse gezinnen en je ziet een compleet andere wereld dan dat wij gewend zijn.

De beloften

Zeven jonge topsporters werden vier jaar lang gevolgd op de lange weg richting hun droom: meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio. Ze worden de nieuwe Dafne Schippers of de nieuwe Pieter van den Hoogenband genoemd. Maar maken ze die verwachtingen waar? Wie haalt uiteindelijk de eindstreep en wie niet?

De zomer van 2021 is toch wel de sportzomer die wij al heel lang niet hebben gehad. Iedere sporter heeft een droom en geeft daar alles voor maar ze zijn allemaal ergens gestart. Ik vind het dan ook leuk om te zien hoe 4 jonge sporters hun weg volbrengen naar hun droom.

2Doc: Dood in de Bijlmer

In de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost heeft iedere cultuur zijn eigen rituelen rondom de dood. Aan uitvaartmanager Anita de taak om al die culturen warm te maken voor haar nieuwe rouwcentrum.

Mijn jeugd heb ik mogen doorbrengen in Amsterdam-Zuidoost, de meest multi culturele buurt van Nederland. Ik groeide niet alleen op met de Nederlandse cultuur maar met culturen van over de hele wereld. Toen was ik te jong om echt bewust te maken te hebben met de verschillende rituelen rondom de dood. Daarom ben ik dan ook heel erg benieuwd naar deze documentaire. Het is misschien een stukje van het leven waar wij liever niet mee bezig zijn maar het hoort er wel bij.

Wat doen jullie met deze herfstige zomerdagen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com

Bron trailers: NPO