Selecteer een pagina

Hoewel morgen de eerste afleveringen van het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale op Videoland online komen en ik die zeker ga kijken, vond ik het aanbod van Videoland op dit moment niet heel erg interessant. Dus daarom weer een blog met een lijstje aanraders die te vinden zijn op de NPO kanalen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt een publieke omroep kijker was maar ik begin de programma’s steeds meer te waarderen. Mede omdat ze heel veel goede en vooral interessante documentaires hebben waar ik graag naar kijk. Dus als je ook van documentaire series houdt, dan is dit een lijstje voor jou.

Filemon en de complotten

Het gevaar van 5G-straling, coronacomplotten en buitenaards leven zijn allemaal theorieën waar mensen heilig in geloven. Maar wie zijn deze mensen eigenlijk en waarom geloven ze hierin?

Afgelopen jaar lijken steeds meer mensen in bepaalde complotten te zijn gaan geloven en ik vind het ontzettend fascinerend om te zien wat het met mensen doet. Klinkt gek misschien maar ik heb afgelopen jaar echt een aantal mensen compleet zien veranderen en ik ben dan echt benieuwd wat de reden is dat iemand in bepaalde ideeën is gaan geloven.

Yab Yum

Welke invloed had nachtclub en bordeel Yab Yum op de werknemers? Ruim 10 jaar na de sluiting van de deuren blikt de harde kern van Yab Yum terug op de hoogtijdagen van de nachtclub.

Ik denk dat iedereen wel eens van het fameuze bordeel Yab Yum heeft gehoord of stiekem wel is langs gelopen tijdens een bezoekje aan Amsterdam. Ik heb deze documentaire al gezien en ik vond het een intrigerende documentaire. Hoe het van een fameuze nachtclub en bordeel met veel glitter en glamour, volledig afgleed naar een clubhuis voor de grote criminelen.

Socials, seks en centen

Ferry Doedens neemt ons exclusief mee in de wereld van de nieuwste social mediahype: Platforms waar volgers tegen betaling expliciete content kunnen bekijken. Het is een wereld waar Ferry zelf pas onlangs is toegetreden, maar al bescheiden succesvol is. Zijn OnlyFans-account telt inmiddels bijna 3K betalende volgers, waarmee hij maandelijks een beste boterham verdient. Toch leven er bij Ferry ook nog een hoop vragen. Sinds hij geout is als content creator op het platform is hij ook kwetsbaar en bij vlagen onzeker. En welke consequentie heeft snel veel geld verdienen aan je bekendheid achter een betaalmuur? En vooral: Waar ligt de grens?

Only Fans is helemaal hot en heel veel mensen nemen de stap om op het platform een account te openen. Onlangs kwam er ook een docu serie op Videoland uit waar verschillende content creators aan het woord kwamen over hoe zij omgaan met Only Fans. Een van die mensen is Ferry Doedens. Heel Nederland viel over hem heen toen uitkwam dat hij een account had op Only Fans. Waarom heeft een acteur die eigenlijk alles had en kon, het besluit genomen om een account te openen op Only Fans en hoe ver zal hij gaan. Een interessant kijkje achter de schermen van een platform die afgelopen jaar vanuit het niets ineens sky high ging.

Leven voor de dood

Patrick Lodiers gaat in Leven voor de Dood in gesprek met de vijf hoofdpersonen over hun wens om niet meer te leven en hoopt daarmee het taboe rondom praten over zelfdoding te doorbreken.

In een wereld waarin wij eigenlijk altijd blij, positief en dankbaar “moeten” zijn, lijkt het wel of er een taboe ligt op “je niet goed voelen”. Maar wat als je al je hele leven eigenlijk diep van binnen de wens hebt om niet meer te leven en er gewoon niet meer wilt zijn? Hoe ga je dan om het taboe en het feit dat je niet meer wilt leven? Wederom een fascinerende docu serie met een onderwerp wat toch wel behoorlijk taboe is.

Kleine jongen: het echte leven van André Hazes

De vierdelige serie ‘Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes’ toont vele nooit eerder vertoonde beelden uit het leven van de volkszanger André Hazes. Denk aan de bruiloft van André en Rachel, vakanties, verjaardagen en behind the scenes-beelden van concerten. André Hazes zou dit jaar 70 jaar zijn geworden.

Mijn generatie is opgegroeid met André Hazes en we hebben allemaal wel eens staan meezingen met zijn liedjes tijdens het uitgaan. Maar rondom de familie Hazes hangt altijd wel wat drama en een beetje sensatie op zijn tijd, is tegenwoordig toch een beetje afleiding. Deze 4 delige docu serie geeft een inkijkje in het privé leven van André Hazes en zijn inmiddels weduwe Rachel.

Wat kijken jullie op het moment?

Take care!

xoxo

Bron trailers en programma teksten: NPO

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com