Selecteer een pagina

Regelmatig vind ik dat er geen zak op tv is. Ik benadruk hierbij wel even dat ik dat vind want wellicht vind iemand anders dat er voldoende op tv is. Nu we al zolang thuis zitten en ik ongeveer elke streamingdienst wel heb bekeken, merk ik dat heel veel mij eigenlijk niet meer kan boeien. Ik heb weer een knaller zoals La casa del papel of The Handmaid’s Tale nodig. Iets wat weer boeit en waar je echt naar uitkijkt om te kijken. Inmiddels staat seizoen 3 van Mocro Maffia wel op Videoland maar daarvoor moet je elke week de vrijdag weer afwachten voor een nieuwe aflevering. Ik wil juist programma’s die ik kan bingen en waar ik helemaal in kan verdwalen. Gelukkig heb ik nog NPOstart en die heb ik nog niet uitgespeeld. Afgelopen week kwam er eindelijk weer een knaller van een serie online en ik was weer even blij. Vandaag deel ik mijn favorieten voor maart die te zien zijn op de publieke omroepen.

Red Light

Dit is de serie waar ik in mijn intro over schreef, de serie die mij eindelijk weer kon boeien en in het kaliber La casa del Papel valt. Een serie geschreven door Carice van Houten en Halina Reijn over drie vrouwen die hun weg in de wereld proberen te vinden. Alle drie in een compleet andere wereld, alle drie met hun eigen problemen maar alle drie geconfronteerd met zichzelf. Mocht je deze serie nog niet hebben gekeken, ga deze dan kijken!

Doe alsof je thuis bent

Ik denk dat het ontzettend Hollands is om eerlijk te zeggen dat je het heerlijk vind om in andermans interieur en leven te kijken. Doe alsof je thuis bent is niet een serie die ik zo op basis van de beschrijving zou kijken maar ik zag op Twitter een heleboel tweets voorbij komen over deze serie. Dus ja, dan ga ik wel even een kijkje nemen en moet tot de conclusie dat het een bijzondere serie is. Twintig huishoudens ruilen met elkaar en gaan in elkaars huis wonen om even het vakantiegevoel te pakken.

Propaganda

Afgelopen jaar werd het woord propaganda regelmatig geroepen door de tegenstanders van het Corona beleid. Het grappige is alleen dat des te harder zij riepen, des te harder ze ook aan propaganda deden. In het programma “Propaganda” pluizen onderzoekers uit hoe dit in zijn werk gaat en in elke aflevering wordt er een nieuw onderwerp onder de loep genomen.

Make-up cup

Hoewel dit programma voor jongere kijkers is, vind ik het toch een heel programma om de zaterdagavond mee te beginnen. Nikkie Tutorials presenteert de make-up cup waar jonge make-up talenten worden uitgedaagd om in verschillende challenges hun beste looks te laten zien. Het is echt geweldig om te zien hoe creatief sommigen al zijn op jonge leeftijd. En Nikkie doet de presentatie gewoon erg leuk.

Flikken Maastricht

Dit is weer zo’n serie waarbij ik, als laatste van Nederland, ben aangehaakt. Zo’n serie die mij nooit zo trok maar onlangs keek ik één aflevering en ik was verkocht. Inmiddels heb ik er aardig wat gekeken en is dit een goede serie om zo tussen de werkzaamheden door te kijken. Een soort CSI maar dan met Nederlandse politie agenten.

Wat kijken jullie op dit moment?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Unsplash.com

Bron trailers: NPO