Selecteer een pagina

Het weer van afgelopen week was niet erg uitnodigend en de weer berichten voor komende week zijn ook niet erg hoopvol. Dus het allerbeste weer om nog steeds lekker op de bank te hangen met series, docu’s en films. Of een goed boek. Of wat anders. You name it maar het is wel het ultieme relax weer. Hoewel ik wel een beetje alles heb uitgekeken en nog steeds verlang naar een goede serie om te binge watchen, blijf ik toch kijken naar de nieuwe releases. Dus vandaag is het tijd voor mijn NPO favorieten of wel de series en docu’s die ik nog graag wil gaan kijken de komende tijd.

Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden

Daniël en Kim Winkelman vormen met hun pubers Lizzy en Max en hun bijna-tiener Lou een perfect gezin. Tot Daniël aankondigt dat hij wil scheiden. Het nieuws slaat in als een bom.

Ik heb nog maar een paar voorstukjes gezien van deze serie maar ik denk dat ik deze ouderwets kan bingen. Een beetje drama maar de acteurs kennende, ook humor. De titel klinkt een beetje als de foute films uit de jaren 80/ 90 van Dick Maas. Ik weet niet waarom dat gevoel bij mij opkomt maar ik ga graag kijken of mijn gevoel klopt.

De kinderen van Ruinerwold

Ruinerwold wordt wereldnieuws als een verborgen boerderij wordt ontdekt, waar jarenlang een gezin in het geheim en ongeregistreerd leefde. De vier oudste kinderen doen eenmalig hun verhaal aan documentairemaker Jessica Villerius.

Inmiddels heb ik al heel wat documentaires van Jessica Villerius gezien en ik moet toegeven dat zij toch wel een van mijn favoriete Nederlandse documentaire makers is. Het verhaal over de kinderen van Ruinerwold klinkt gewoon onwerkelijk en surrealistisch. Hoe is het mogelijk dat een gezin jarenlang gewoon verborgen is gebleven voor de maatschappij? Ik vind het heel dapper dat de kinderen zich uitspreken over wat er allemaal gebeurt is in hun gezin en ben erg benieuwd naar hun verhaal.

De droevige kampioen

Docudramaserie over internationaal tafeltenniskampioen, rokkenjager en ondernemer Robert Hosé. Opgegroeid in één van de armste wijken van Curaçao, werd de bevlogen, charismatische, Nietszche lezende sportheld begin jaren 70 hét rolmodel van een nieuwe, zelfbewuste generatie zwarte Antillianen. 

Ik vind het altijd interessant om te zien hoe iemand een succes is geworden en wat succes met iemand doet. Aan de titel van deze docuserie denk ik dat je al een beetje kan opmaken wat succes met iemand kan doen.

Tygo in de jeugdcriminaliteit

Tygo duikt in de wereld van jeugdcriminielen, bevraagt hun naasten en de mensen die dag in dag uit hun best doen om deze jongeren op het rechte pad te krijgen.

Ik heb eerder Tycho in de psychiatrie en Tycho in de GHB gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat Tygo Gernandt zo goed zou zijn in zulke programma’s te presenteren. Hij doet het op een laagdrempelige en geïnteresseerde manier. Dat maakt misschien ook wel dat hij soms op een confronterende manier de realiteit met iemand kan bespreken. Ik vind het heel fascinerend om te zien hoe het hem lukt om mensen zich open te laten stellen over onderwerpen waar een groot taboe op ligt.

Jojanneke uit de prostitutie

Jojanneke van den Berge keert terug in de wereld van prostituees, pooiers en porno. Ze volgt op indringende en eerlijke wijze een aantal vrouwen tijdens hun strijd om hun bestaand in de betaalde seks achter zich te laten.

Dit programma klinkt rauw en intens. Hoe stap je uit het leven van werken in de betaalde seks? Hoe laat je een wereld achter je waarin je misschien heel veel geld hebt verdient? Hoe ga je verder als je het besluit hebt genomen om te stoppen met dit werk? Het lijkt mij zo ontzettend lastig om dit werk en leven achter je te laten als je het jaren hebt gedaan maar ik ben ook benieuwd wat deze vrouwen doet besluiten om te willen stoppen of toch door te gaan.

Wat kijken jullie op het moment?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com

Bron trailers: NPO