Selecteer een pagina

De feestdagen maand komt er aan en de streaming diensten vullen zich razendsnel met films en series gericht op de feestdagen. Nu kan ik een hele blog volschrijven over leuke films en series gericht op de feestdagen maar die bewaar ik nog even een maandje voor als het echt zo ver is. Deze maanden zijn voor mij de drukste maanden van het jaar door mijn werk maar niets zo fijn als na een lange en drukke dag om op de bank te ploffen met een goede serie of film op Netflix. Dus voordat ik mijn feestdagen favorieten ga delen, deel ik vandaag nog even mijn favorieten die niets te maken hebben met de feestdagen. Benieuwd welke series en films ik de komende tijd op Netflix ga kijken, lees dan snel verder.

Keizersvrouwen

Er staan niet heel veel Nederlandse series op Netflix maar ik werd getriggerd door Keizersvrouwen toen ik deze zag staan in de top 10 van Nederland. Het heeft wat weg van de serie “Meisje van plezier” met Angela Schijf die op Videoland te zien is maar Keizersvrouwen is net wat harder en rauwer. De serie gaat over Xandra die haar opstandige dochter probeert op te voeden en een goede vrouw te zijn voor haar ambitieuze man maar Xandra blijkt een behoorlijk donker verleden te hebben. Iets wat naar boven komt als ze een oude vriendin tegen komt en waardoor ze haar eigen talent herontdekt.

Midnight at the Magnolia

Een feel good film mag natuurlijk ook niet ontbreken in mijn maandelijkse lijstje. Alleen de titel van Midnight at the Magnolia klinkt al als een echte feel good movie. De oude vrienden en radiopresentatoren Maggie en Jack doen net of ze een relatie hebben voor hun families en luisteraars in de hoop dat hun show nationaal wordt uitgezonden.

Trial 4

De miniseries, gebaseerd op echte gebeurtenissen, van Netflix zijn legendarisch en vaak series die je in een ruk wilt uitkijken. Trial 4 is de nieuwste die ik op mijn lijstje heb staan om te kijken/ Om 1993 wordt de 19-jarige Sean K. Ellis beticht van moord op een politieagent in Boston. Hij strijdt voor zijn onschuld en stelt politiecorruptie en racisme aan de kaak. Twee onderwerpen die nu natuurlijk ook ontzettend actueel zijn.

Fabulous lives of Bollywood wives

Na alle Amerikaanse housewives is er dan ook eindelijk een serie over Bollywood wives en eerlijk is eerlijk, ik kan wel een beetje glitter en glamour dirt gebruiken. Het leven van de Bollywood wives staat natuurlijk ook compleet haaks op onze Hollandse nuchterheid maar ook op die van de Amerikaanse glitter en glamour.

Dance dreams: hot chocolate nutcracker

Afgelopen weken en komende weken komen er heel wat series en films online bij Netflix die draaien om het onderwerp dansen. Ik ben gek op series en films die draaien om dans en ballet. Misschien ook omdat ik tot mijn 18e zelf altijd heb gedanst. Ik vind het een fascinerende wereld maar ook bijzonder om te zien hoe gedreven dansers kunnen zijn. Ik kan mijn lol de komende tijd op als ik de aankondigingen van Netflix mag geloven. Een dansvoorstelling over de notenkraker mag met de feestdagen niet ontbreken dus deze docu lijkt mij ontzettend interessant.

Wat staat er op jullie to watch lijstje komende tijd als het gaat om Netflix?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding: Unsplash.com

Bron trailers: Netflix.com