Selecteer een pagina

Met dit warme weer wil ik eigenlijk zo min mogelijk doen en zoveel mogelijk hangen. Zoals ik begin van deze week al aan gaf, is dit weer echt funest voor mijn lichaam en moet ik daar gewoon rekening mee houden. Dus het is hangen en tv kijken of hangen en proberen weer eens wat te lezen. Mijn lees spirit is nog ver te zoeken maar met de zomermaanden in aankomst, voelt het geoorloofd om wat heerlijke maar simpele zomerboeken erbij te pakken. Van die boeken waar je niet teveel bij hoeft na te denken, die lekker weglezen en het luchtige van de zomer hebben. Tijd dus om op zoek te gaan naar nieuwe boeken en hopen dat ik hiermee mijn lees spirit weer te pakken krijg.

Bestemming: Parijs – Mirjam Mieserius

Chloe heeft een passie voor lezen en reizen. Haar verloofde Peter niet. Chloe besluit om dan maar in haar eentje in Parijs in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Daar ontmoet ze de Franse bouquiniste en schrijver Guillaume die haar meeneemt op avontuur. Er gaat voor Chloe een heel nieuwe wereld open, maar dan staat Peter op de stoep met een verrassing… Sofia heeft alles voor elkaar. Ze runt een delicatessenwinkel in Montmartre, heeft een geweldig appartement in Le Marais en haar vriendje Jean-Luc houdt immens veel van haar. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in Sofia’s leven. Sofia draagt een geheim met zich mee wat ze angstvallig voor iedereen verborgen houdt. Maar geheimen komen altijd uit en Sofia dreigt alles te verliezen wat haar lief is. Lizzy heeft San Francisco achter zich gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden. Met een flinke dosis zelfvertrouwen duikt ze direct na aankomst het Parijse kunstenaarsleven in en hoopt de waardering te krijgen waar ze zo wanhopig naar op zoek is. Lizzy schuwt daarbij geen grens, ook niet die van zichzelf, wat haar uiteindelijk duur komt te staan. De paden van de vrouwen kruisen elkaar tijdens hun zoektocht naar liefde, moed en durven zijn wie je werkelijk bent.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

Over dit boek werd ik getipt op de blog van blog vriendin Darina. Zij schrijft over de mooie dingen van Parijs en een boek als deze kan op haar blog dan ook niet ontbreken. Als klein meisje kwam ik al in Parijs en nog steeds is het een van de steden waar ik inmiddels weer graag naar toe wil. Een boek dat zich afspeelt in Parijs is dan ook een mooi voorproefje voor een eventueel tripje om alvast in de stemming te komen.

Vamos a la casa – Femke Meinema

De chaotische Nienke is tot over haar oren verliefd op Flip, een bloedmooie jongen van Spaanse afkomst – althans, zo denkt ze. Ze zijn al een half jaartje samen, als Flip vraagt of ze naar Spanje wil komen deze zomervakantie. Zonder na te denken grijpt Nienke haar koffers bij elkaar en vertrekt, tegen het advies van haar beste vriendin Puck in, niet wetende wat haar in het zonnige Spanje te wachten staat. Ze kent Flip echter enkel via internet. Zo chaotisch als Nienke is, gaat de reis ook niet helemaal zoals gepland, inclusief ongenode gasten en vreemde wendingen. De tijd verstrijkt en Nienke leert nieuwe mensen kennen. Dan slaan de twijfels toe: is Flip wie ze denkt dat hij is, of is Flip toch niet de ware? Wordt het vamos a la playa, of toch vamos a la casa?

Bron afbeelding en tekst: Bol.com 

Dit boek klinkt als een prima boek om de zomermaanden door te komen. Het heeft wat weg van de verhalen van Suzanne Vermeer: liefde, twijfel en misschien nog een donker randje. De boeken die ik altijd verslind in de zomermaanden.

Eén huis, vijf vrouwen – Emma Zomer

Volg de belevenissen van vijf huisgenoten in ‘Eén huis, vijf vrouwen’, het eerste deel van de sprankelende Huisgenotenserie van Emma Zomer.

In ‘Eén huis, vijf vrouwen’ van Emma Zomer maak je kennis met de vijf bewoners van het Utrechtse studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt er geen genoeg van. Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

Regelmatig scroll ik even door het assortiment van de Kobo e-books en daar kwam ik de serie “Vijf vrouwen”. Een serie over vijf huisgenoten die lief en leed delen. Een serie naar mijn hart voor de zomer dus ik ben erg benieuwd of het eerste deel mijn verwachtingen waar maakt.

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee – Jacodine van de Velde

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Bron afbeelding en tekst: Bol.com 

Een boek met een culinaire touch kan natuurlijk niet ontbreken in mijn zomer lijstje. Hoeveel boeken ik al gelezen heb die zich afspeelden in een cupcake café of bagel tentje zijn vast niet meer op een hand te tellen maar het zijn wel vaak de boeken die ik in een ruk uit kan lezen. Dus deze valt ook weer prima in de criteria om deze maanden te lezen.

Onder de Franse zon – Astrid Harrewijn

Emma heeft haar leven goed op orde. Ze heeft een goede baan op de educatieve afdeling van een groot museum en samen met haar man, de succesvolle architect Ben, heeft ze twee kinderen. Maar wanneer haar huwelijk begint te wankelen, haar zoon achterblijft op school en er op haar werk merkwaardige dingen gebeuren, voelt Emma hoe dit zorgvuldig opgebouwde leventje in een razend tempo als zand door haar vingers dreigt weg te glijden. En dan ligt er opeens een brief van een Franse notaris op de deurmat.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com 

Astrid Harrewijn is een van de schrijfsters waarvan ik bijna alle boeken wel gelezen heb en altijd met veel plezier. Haar boeken zorgen er eigenlijk altijd wel voor dat ik mijn lees spirit een beetje terug krijg. “Onder de Franse zon” is een serie van drie boeken die te vinden is op Kobo en past mooi in het vakantie thema. Of misschien verlang ik ietsje teveel naar de Franse zon en naar het buitenland gaan maar ik weet zeker dat ik met deze boeken even prima kan wegdromen.

Wat doen jullie met dit warme weer?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com