Selecteer een pagina

Afgelopen kerst kocht ik een ring uit de Disney collectie van Pandora ter ere van de verjaardag van Mickey Mouse. Hoewel ik inmiddels 40 ben, heeft Mickey Mouse en Disney nog steeds een soort magische werking op mij. Als klein meisje bezocht ik met mijn ouders bijna alle Disney parken en stonden mijn ouders uren geduldig met mij in de rij voor attracties of om op de foto te kunnen met Disney figuren. Disney zal altijd een plekje in mijn hart hebben dankzij de mooie herinneringen die ik aan onze bezoekjes heb. In mijn stapel foto’s uit mijn kindertijd, zijn dan ook heel wat foto’s te vinden die gemaakt zijn tijdens bezoekjes aan Disney Land en Disney World. Tijd dus om deze te gaan verwerken in mijn art journal.

Growing up is optional

Walt Disney heeft een aantal hele wijze quotes die ook nog eens heel erg inspirerend zijn. Hij creëerde een magische wereld dankzij een tekening van een muis. Een wereld waarin je kan weg dromen en zelfs als volwassenen je weer even kind kan voelen. Een wereld waarin opgroeien soms niet nodig is en je je mee kan laten voeren door prinsessen en kastelen. Als ik de stapel foto’s door kijk, zie ik soms de verwondering in mijn ogen bij het zien van Disney figuren. Toen had ik geen verplichtingen of volwassen dingen en kon ik gewoon mij laten meeslepen in de sprookjes wereld.

Magie

Hoewel ik nu 40 ben, herinnert de ring van Mickey mij er aan dat magie van binnen zit en je nooit te oud bent om je dromen waar te maken. Een gevoel wat soms op een zijspoor raakt als je volwassen wordt want dan moeten we vaak vooral heel erg veel en is er nog weinig ruimte om je nog kind te voelen.

In het volwassen leven is de magie soms ver te vinden en is er de dagelijkse sleur waarin er geen ruimte is voor magie of sprookjes en prinsessen. En toch merk ik steeds vaker hoe fijn het is om weer die magie te voelen. Diezelfde magie die ik voel als ik kijk naar de foto’s uit mijn jeugd. Mijn art journal is de perfecte plek om die magie en herinnering levend te houden. Een plek om af en toe even naar terug te keren.

Wat is jullie beste herinnering uit je jeugd en hoe houden jullie die levend?

Take care!

xoxo