Selecteer een pagina

Creativiteit is iets wat je niet kan afdwingen. Soms is het er en soms is het er een periode niet. Normaal zou ik elke twee weken mijn uitwerking voor de Crea Cross Challenge posten maar de afgelopen weken laat mijn creativiteit mij in de steek en lukt het niet om de challenges uit te werken. Maar ergens mis ik het ook wel dus ik besloot op zoek te gaan naar tips om mijn creativiteit een boost te geven en vandaag deel ik deze tips met jullie.

Tips to boost your creativity

Doe je ding 

Doe waar je zin in hebt en ga niets forceren. Het heeft geen zin om jezelf te verplichten om creatief te zijn of een boek te lezen. Doe gewoon waar je zin in hebt.

Luister naar muziek

Zet je favoriete muziek op of probeer een nieuwe playlist op Spotify uit. Ga rustig zitten en luister gewoon eens naar de muziek. Of dans lekker door het huis en vergeet even alles.

Ga op een artist date

Een artist date is een date met jezelf. Ga naar een museum, maak een strandwandeling of ga lekker een gebakje eten bij een tea room. Wees lief voor jezelf en doe waar jij zin in hebt.

Probeer een nieuwe ijs smaak

Nu denk je misschien: waarom een nieuwe ijs smaak? Een nieuwe smaak proberen staat voor buiten de lijntjes kleuren en iets nieuws proberen. Zie het als een metafoor om uit je oude patronen te stappen.

Kijk een inspirerende Ted Talk

Ik haal heel veel inspiratie uit Ted Talks. Niet altijd gericht op creativiteit maar ook door talks die gericht zijn op ontwikkeling, carrière en maatschappelijke ontwikkelingen.

Lees meer boeken

Net als bij de Ted Talks, zijn boeken vaak een bron van inspiratie. Al is het maar om weg te dromen in de droomwereld die vaak in boeken worden beschreven. Lees eens een boek wat je niet zo snel zou lezen. Ga voor fantasy als je altijd thrillers leest. Get out of your comfort zone.

Teken of doodle voor de lol

Hoe vaak teken je nog zonder oordeel of opdracht? Gewoon je hand over het papier laten gaan zonder dat het iets hoeft te worden.

Ga wandelen

Wandelen is iets wat elke creatieve guru als tip zal noemen. Ga naar buiten en loop een rondje. Kijk om je heen, luister naar de geluiden en maak je hoofd leeg door te lopen.

Probeer een nieuwe hobby

Als een hobby niet lukt, waarom probeer je dan niet iets anders? Zet je hersenen op een andere manier aan het werk en geef ze nieuwe impulsen. Probeer het gewoon en kijk wat het je brengt.

Bezoek een nieuwe stad of land

Tijdens reizen doe je altijd nieuwe indrukken op en vaak geeft dit ook weer inspiratie. Plus een nieuwe omgeving voelt vaak ook verfrissend en geeft je de mogelijkheid om even op te laden.

Hoe gaan jullie om met geen zin of een blokkade in het leven? Wat doen jullie graag in je vrije tijd?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin