Selecteer een pagina

Aan de persconferentie van afgelopen dinsdag heb ik een verwarrend gevoel over gehouden. Aan de ene kant wordt er gezegd dat we toe zijn aan versoepelingen maar aan de andere kant, wordt er gesproken over een derde golf die eraan komt waar we voor moeten waken. De contactberoepen mogen open maar sekswerkers niet. De winkels mogen op afspraak 2 mensen 10 minuten binnen laten maar hogescholen en universiteiten mogen nog niet open. De avondklok blijft tot 15 maart want mensen mogen de dagen daarna stemmen en dat is tot 21 uur. Het ligt misschien aan mij maar ik vind het allemaal maar verwarrend.

One year later

Het Corona virus is nu een jaar in ons land. Een jaar geleden bleef je thuis, gisteren stonden er grote groepen te feesten in parken door het land. Een jaar later is de rek eruit, niet alleen voor de jongeren maar voor ons allemaal. Er wordt een beroep gedaan op de bevolking maar politici breken alle maatregelen want de verkiezingen komen eraan. Joejoe .. zijn we dan een beetje dom of is dit nu echt een grap aan het worden. Helemaal als er dan een halfslachtige persconferentie komt waarvan je je afvraagt of dit nou de juiste weg is of simpelweg een verkiezingsstrategie. Ik vind het erg dat ik het nu zeg maar zo voelt het voor mij op dit moment wel. Van alle persconferenties die er het afgelopen jaar zijn geweest, vond ik die van deze week echt een slechte soap waar ik niks van begreep.

Hoe kan het dat er in een jaar tijd niet gedacht is in oplossingen zodat we nu echt meer vrijheid zouden krijgen? Hoe kan het dat er na een jaar nog steeds zoveel onzekerheid is? Hoe kan het dat we na een jaar met nog zoveel vragen en vooral maatregelen zitten waar niemand eigenlijk meer wat van begrijpt? Na een jaar, is dit gewoon niet meer logisch en het is ook niet meer redelijk te noemen. En ja, ik snap echt dat het lastig en moeilijk is maar dit is niet meer te verklaren.

Spontaniteit 

Hoewel ik mij altijd netjes aan de regels heb gehouden, mijn adem heb ingehouden en netjes op mijn billen ben blijven zitten, ben ik toe aan spontaniteit. Aan gewoon in de auto kunnen stappen en even naar Haarlem kunnen rijden om naar de Action te kunnen. Heb ik iets nodig van de Action? Nee maar de Action is wel zo’n winkel waar je spontaan naar binnen wil lopen, er een half uur wilt rondhangen en dan met een te volle tas naar buiten wil lopen. Ik wil niet een afspraak maken om 10 minuten naar de Action te kunnen.

Als er iets is wat ik terug wil dan is het de spontaniteit van het leven. Gewoon even weg kunnen. Gewoon even een winkel binnen kunnen stappen.  Gewoon even naar een andere stad kunnen. Gewoon even naar een restaurant kunnen. Na afgelopen dinsdag heb ik echt mijn bedenkingen of er nu maar gewoon wordt toegegeven aan de bevolking omdat de verkiezingen voor de deur staan. En eigenlijk wil ik niet zo denken. Ik wil vertrouwen hebben dat het goed komt maar nu een jaar verder vraag ik mij af of er een moment gaat komen dat ik dat weer kan hebben in deze situatie.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com