Selecteer een pagina

Lief 2018,

Vandaag is je laatste dag en wat ben ik dankbaar dat ik je dit jaar heb mogen beleven. Wat een geweldig jaar was je 2018 en wat heb je mij mooie dingen gebracht. Een jaar wat zich vulde met enorm veel hoogtepunten en eerste keren. Een jaar waarin ik een magische leeftijd aantikte en dit mocht doen met nieuwe benen. Een jaar waarin ik een oude jas uit deed en een nieuwe volwassen jas aan deed. Boy, did I love you much this year, 2018!

Privacy

2018 was het jaar van de privacy. Facebook bleek niet je beste vriend te zijn en ineens werden wij er allemaal van bewust dat ons leven misschien niet zo goed beveiligd was als wij dachten. Mensen die besloten van Facebook af te gaan, vergaten dat de tentakels van Facebook veel dieper in onze levens zitten dan wij misschien hoopten.

2018 was ook het jaar waarin wij ineens toestemming moesten geven voor het gebruik van onze gegevens en werden bedrijven gedwongen om een heleboel maatregelen te nemen om onze gegevens te beschermen. Waar #metoo het jaar 2017 domineerde, was het de AVG-wetgeving die 2018 domineerde. Privacy was en is niet meer iets vanzelfsprekends in de huidige tijd. Het zorgde ervoor dat ik soms verlangde naar een ouderwetse telefoon met een koord waarop je soms niet bereikbaar kon zijn en dat niemand kon traceren waar je was of waar je naar keek en daarop gebaseerd je kon bombarderen met reclame.

Kwetsbaarheid

2018 was ook het jaar van de kwetsbaarheid. Het jaar waarin wij schrikbarend vaak werden opgeschrikt door mensen die besloten uit het leven te stappen. Soms nog op jonge leeftijd zoals Aviici en Inés Zorreguita. Mensen die voor de buitenwereld alles leken te hebben maar toch zo ongelukkig waren dat zij niet meer wilden leven. 2018 gaf aan hoe mooi de wereld soms ook lijkt op social media, er zoveel meer gaande kan zijn wat wij de wereld niet willen laten zien.

2018 gaf aan hoe kwetsbaar onze levens soms zijn terwijl wij juist willen laten zien hoe sterk wij zijn en wat een geweldig leven wij leven. De buitenkant werd belangrijker dan de binnenkant en tegelijkertijd gaf het onze kwetsbaarheid aan want zijn wij nog wel wie we laten zien wie we daadwerkelijk zijn?

Bijzonderheden

2018 was ook een bijzonder jaar waarin Trump niet alleen besloot dat het tijd was om een muur te bouwen maar ook waarin hij een historische ontmoeting had met een van zijn grootste aartsvijanden: Kim Jong-Un. Het jaar waarin herdacht werd dat 100 jaar geleden de eerste wereldoorlog werd beëindigd. Het jaar waarin wij kennis maakten met de gele hesjes en weer in een Zwarte Pieten discussie terecht kwamen. Het jaar waarin wij een van de heetste en droogste zomers ooit hadden. Het jaar dat begon met de Bitcoin gekte en eindigde met de Bitcoin teleurstelling. Het jaar waarin er op een gewone doordeweekse dag een enorm drama plaats vond met een Stint waarin een groep kindjes zaten. Het jaar waarin wij grootheden als Kofi Annan, Wim Kok en Aretha Franklin verloren.

Een jaar waarin Glennis Grace ineens heel ver kwam bij America Got Talent. Een jaar waarin Max Verstappen en Tom Dumoulin lieten zien wat een enorme sportmannen zij zijn. Een jaar waarin een heel voetbal team van Thaise jongetjes vast kwamen te zitten in een grot en waar zij uit gered werden. Een jaar waarin een Amerikaanse actrice onderdeel werd van het Britse Koningshuis. Een jaar waarin het eindelijk leek dat wij uit de economische crisis kwamen.

Persoonlijk

2018 was een bijzonder jaar. Een jaar waarin ik gestript werd van een harnas waarin ik al jaren leefde en die mij er van weerhield om mijn leven te leven en mijn dromen na te jagen. Een jaar waarin ik enorme stappen moest zetten en uit mijn comfort zone moest stappen. Een jaar waarin ik afstevende op invaliditeit maar het jaar afsloot met een vernieuwde mobiliteit. Een jaar waarin ik drie seizoenen totaal oversloeg en totaal in mijn eigen bubbel leefde. Een jaar waarin ik heel veel vreugde tranen liet vallen en toch ook heel vaak een glimlach op mijn gezicht had. Een jaar waarin ik dichter bij mijzelf kwam en volwassen werd.

2018 was voor mij het jaar waarin ik mijn belangrijkste droom waar mocht maken. Een droom die ik eigenlijk al had opgegeven en waardoor alles op slot stond. 2018 was het jaar waarin mijn leven weer begon en ik eindelijk weer durfde na te denken over de toekomst. 2018 was het jaar waarin ik afscheid nam van oude angsten en gevoelens maar waarin ik rust en hoop terug vond. 2018 was een geweldig jaar wat ik volledig omarm en waarop ik terug kijk met een enorme glimlach. 2018 was het begin van een nieuwe fase in mijn leven en bereide mij voor op alle het moois wat het leven mij gaat brengen.

Lieve allemaal die dit jaar Plus een Beetje hebben bezocht, berichtjes hebben achter gelaten, mij persoonlijk berichtjes hebben gestuurd en die op allerlei andere manieren betrokken waren bij mijn reis .. DANK JULLIE WEL! Ik laat 2018 achter mij met een glimlach en een enorm dankbaar hart want jullie hebben mij dit jaar gesteund op alle mogelijke manieren die er beschikbaar waren. Op de goede en de moeilijke momenten waren jullie er en ondanks dat ik soms een pauze nodig had, dan waren jullie er nog steeds.

 

Wat 2019 gaat brengen weet ik nog niet maar mijn reis is net begonnen en ik hoop dat jullie deze samen met mij mee gaan maken. Ik hoop dat jullie een geweldige jaarwisseling hebben en dat 2019 jullie alles gaat brengen waarvan jullie dromen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock