Selecteer een pagina

De zomer is eindelijk aangebroken en het is tijd om met een boek in de zon te liggen. Nou ja, als je die mogelijkheid hebt en natuurlijk geen verplichtingen. In de zomer lees ik liever wat luchtigere en vooral makkelijk weg te lezen boeken. Een goede psychologische thriller of gewoon een romcom met humor. Van die boeken waar geen moeilijke verhaal lijn in zit en niet een overvloed aan personages maar vooral geen boeken waar je heel erg over na moet denken. Een van de boeken die op mijn lijstje stond voor deze zomer was “Zuid-moeders hebben geen geheimen” van Kimberley Klaver. Ik was aangenaam verrast door het eerste boek “Zuid-moeders klagen niet” van Kimberley Klaver en was daardoor ook erg benieuwd naar het nieuwe deel wat onlangs is verschenen. Gelukkig was hij al beschikbaar bij de bibliotheek en ik las hem afgelopen week. Tijd dus vandaag voor een review. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Zuid-moeders hebben geen geheimen – Kimberley Klaver

In Amsterdam-Zuid is het meezwemmen of verzuipen. Als nieuwkomer Poppy net de slag te pakken heeft, zorgen anonieme brieven, de roddelende moedermaffia en een flink geldbedrag voor onrust…

Poppy heeft een bewogen tijd achter de rug en is vastberaden om zich niets meer aan te trekken van de roddelende en veroordelende vrouwen in Amsterdam-Zuid. Haar focus ligt vanaf nu op haar gezin, het koesteren van haar relatie met Alex en hun 1-jarige zoon. Maar wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een tragisch ongeval en ook nog eens verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld. En de moedermaffia en Botox-bitches ruiken zwakte van afstand. Lukt het Poppy om zichzelf en haar gezin niet te verliezen? En wat is er de avond van het tragische ongeval daadwerkelijk gebeurd?

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Ik heb met heel veel plezier “Zuid-moeders breken niet” gelezen en was toen aangenaam verrast omdat ik Kimberley Klaver eigenlijk alleen kende als actrice. Ik heb zelf in Amsterdam Oud-Zuid gewerkt en het is leuk om over die omgeving te lezen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik bij dit nieuwe deel er even moest inkomen qua karakters en gebeurtenissen want het was even geleden dat ik “Zuid-moeders breken niet” had gelezen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je eerst deel 1 moet lezen voordat je aan deel 2 wilt gaan beginnen. Er zijn namelijk veel terugblikken naar deel 1 en dit is echt een vervolg op deel 1 qua personages en de gebeurtenissen.

Het boek is wederom weer erg vlot geschreven en met veel verwijzingen naar Amsterdam Oud-Zuid en zijn bewoners. Daarbij zijn de personages wel een persiflage van de bewoners van Oud-Zuid. Ook in dit deel zijn er behoorlijk dramatische gebeurtenissen, het verhaal is alleen dit keer geschreven met verschillende terugblikken die uiteindelijk leiden naar de dramatische gebeurtenis. Dat maakt het een zeer interessant boek om te lezen want je weet dat er een drama heeft plaats gevonden want daar begint het boek mee maar je weet niet wie het slachtoffer is en hoe het zo ver heeft kunnen komen. Ik vond het een heel leuk boek weer om te lezen en ben ook verrast door de andere schrijfstijl van Kimberley Klaver met dit opvolgende deel. Een prima boekenserie voor aan het zwembad of op het balkon in de zon.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com