Selecteer een pagina

Traditiegetrouw lees ik iedere zomer eigenlijk wel “Eat, love and pray” van Elizabeth Gilbert en een boek van Sophie Kinsella. “Eat, love and pray” is een boek wat ik keer op keer opnieuw kan lezen en voor mij echt een boek met herinneringen aan de zomer is. Zo las ik hem op het strand van El Campello, Spanje maar ook op de inmiddels beruchte reis naar Agadir, Marokko. Voor mij hoort dit boek bij de zomer. Zo ook de boeken van Sophie Kinsella. Inmiddels heeft ze er zoveel geschreven dat ik niet iedere zomer terug hoef te vallen op de “Shopaholics” serie maar is er keuze zat. Dit jaar nam ik “Voor wat, hoort wat” mee naar Kos en las ik deze op een zonnebedje op het strand uit. Vandaag dan ook een review van “Voor wat, hoort wat” van Sophie Kinsella op Plus een Beetje.

Voor wat, hoort wat – Sophie Kinsella

Een roman over liefde, eigenwaarde en een wederdienst die alles op z’n kop zet…

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik denk dat mijn inleiding van deze blog al genoeg zegt hoe ik over de boeken van Sophie Kinsella denk. Wat mij betreft de perfecte boeken voor de vakanties of gewoon momenten dat je op zoek bent naar iets simpels om te lezen. De opbouw van de boeken van Sophie Kinsella zijn eigenlijk altijd hetzelfde: een vrouw als hoofdpersoon die worstelt met het leven en de liefde maar er uiteindelijk altijd weer uitkomt. Alleen dan iedere keer in een andere setting. Simpeler kan ik het niet beschrijven want ook “Voor wat, hoort wat” heeft deze opbouw. Fixie Farr probeert met man en macht het familie bedrijf te redden en focust zich daar volkomen op. Tot er een man en een oude foute jeugdliefde op haar pad komen die alles overhoop gooien.

Liggend op mijn strandbedje las ik dit boek in een ruk uit en wat mij betreft is het dan ook het juiste boek om mee te nemen op vakantie als je gewoon een simpel boek wilt hebben om weg te lezen.

Wat is jullie ultieme zomerboek?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com