Selecteer een pagina

Als ik ergens ben waar er een tafel is met “uitverkoop” boeken, dan kan ik het niet laten om er even tussen te kijken. Het is altijd leuk om boeken tegen een goedkopere prijs te scoren. Zo ook toen ik vorige week bij de Makro was en “even” snel langs de boeken wilde lopen. Ze hadden een aantal boeken liggen die afgeprijsd waren naar € 2.99 en het boek “Volg me” van Sophie Jansen trok mijn aandacht. Het is weliswaar een Young Adult boek maar ik vind het af en toe gewoon lekker om een boek uit dit genre te lezen. De vraag is natuurlijk was het de € 3,– waard? Daarom vandaag een boek review over dit Young Adult boek.

Volg me – Sophie Jansen

Ik heb afkickverschijnselen. Ik krijg geen likes. Er wordt niet over me gesproken. Of nou ja, over anderen eigenlijk. Het draait even niet om mij.
Ik open mijn mailbox: leeg.
Ik had nooit gedacht dat ik me in de vakantie zou gaan vervelen. Ik kan niet wachten tot het geluid van de zoemer weer het startsein van het nieuw schooljaar aangeeft.
Eindelijk weer in mijn veilige wereld. De wereld die ik beheer. Ik bepaal wie er speelt. Ik trek aan de touwtjes.
Ze hebben geen idee wie ik ben…

Bron: Bol.com

Mijn mening

De achterflap was wat mij intrigeerde bij dit boekje. Ik noem het een boekje want het is een klein formaat met 190 pagina’s waar je zo doorheen leest. De achterflap intrigeerde mij omdat het mij een beetje “Gossip Girl” gevoel gaf. Het is in de stijl van Gossip Girl met een website waarop de nieuwste school roddels verschijnen maar dan de Hollandse variant. Het enige wat anders is, dat de impact van de roddels duidelijk worden besproken in dit boek. Het is dus “Gossip Girl” met een donker randje.

De schrijfster heeft ieder hoofdstuk gewijd aan een van de leerlingen en de manier waarop zij de gebeurtenissen ervaren. Dat geeft een dieper kijkje in wat roddels met iemand doen, tot aan het ergste scenario toe. Misschien is het ook wel eens goed dat er in een Young Adult boek aandacht wordt geschonken aan de gevolgen van roddels en het verspreiden van bepaalde foto’s. Dit boek bespreekt dit allemaal en ook nog op een hele prettige manier geschreven. Het zijn allemaal korte hoofdstukjes waar je zo doorheen leest maar die stuk voor stuk wel impact maken. Het schoolleven is niet alleen maar regenbogen en unicorns. Naar mijn idee een must read voor als je kinderen in deze leeftijdscategorie hebt.

Wat lezen jullie op dit moment?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com