Selecteer een pagina

Na mijn hachelijke avontuur in Marrakesh, had ik nooit kunnen bedenken dat ik ooit een roman zou lezen waar Marrakesh een belangrijke plaats zou innemen. Niet de Marrakesh er wat aan kan doen dat ik een smakker met grote gevolgen heb gemaakt maar er hangen wel heel veel herinneringen aan Marrakesh. Niet de allerbeste herinneringen, as we all know. Het boek “Sterren boven Marrakesh” van Eva de Wit stond een hele tijd tussen de nieuwste boeken van de bibliotheek en ergens trok het mij toch. Dus ik besloot hem te reserveren en vandaag staat de review van “Sterren boven Marrakesh” online dus ik heb hem uitgelezen inmiddels. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Sterren boven Marrakesh – Eva de Wit

De vriendinnen Sara, Evelien en Charlotte gaan met z’n drieën op vakantie naar Marrakesh. Sara draagt echter al jaren een geheim met zich mee: ze is half-Marokkaans. Uit angst voor vooroordelen heeft ze dat nooit aan haar vriendinnen verteld, maar eenmaal in Marokko begint ze te twijfelen. Ze ontdekt haar roots en leert meer over de cultuur en tradities van het land. En ze wordt niet alleen verliefd op Marokko.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Met een grote aarzeling begon ik aan het nieuwste boek van Eva de Wit. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog nooit een boek van haar heb gelezen en wellicht was het van mij dan ook niet handig om met een boek te beginnen dat zich grotendeels afspeelt in Marrakesh. Maar goed, soms moet je gewoon je grote meiden onderbroek omhoog trekken en de stap in het diepe nemen. Zoals ik al in mijn introductie schreef, Marrakesh kan er helemaal niets aan doen dat ik nare herinneringen heb aan deze stad.

Eerlijk is eerlijk, ik ben aangenaam verrast door de schrijfstijl van Eva de Wit. In “Sterren boven Marrakesh” gaan drie vriendinnen samen op vakantie en allemaal hebben zij zo hun eigen rugzak die in de loop van het boek uitgepakt wordt. Alle drie de meiden zijn meiden van nu die tegen de dingen aanlopen waar veel van ons ook tegenaan lopen: familie, liefde, werk en financiën. Het is mooi hoe het Eva de Wit is gelukt om alle drie de meiden hun eigen verhaal en leven te laten leven in het verhaal maar toch blijven ze met elkaar verbonden en volg je hun ontwikkeling tijdens het lezen. Het mooie vond ik wel dat ook in dit boek een van de personages valt met grote gevolgen voor de rest van haar leven. Dit keer dan wel in positieve zin. Ik wil er niet teveel over prijs geven want het is een belangrijk onderdeel van het verhaal. Jullie moeten gewoon zelf “Sterren boven Marrakesh” gaan lezen want het is een heerlijk verhaal met een mooie achtergrond en hij leest heerlijk weg.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com