Selecteer een pagina

Begin dit jaar zat ik nog in een behoorlijke lees vibe en een van de boeken die ik las was “Dagboek van een verloskundige” van Marlies Koers. Een oprecht geschreven boek over het dagelijkse leven als verloskundige waarbij Marlies Koers zowel de hoogte- als dieptepunten met haar lezers heeft gedeeld. Ik was vooral geïnteresseerd in dit boek omdat het beroep verloskundige heel ver van mijn eigen beroep afstaat en heb met veel interesse het boek gelezen. De schrijfstijl van Marlies Koers is pakkend en enthousiast, haar passie voor haar vak spat van de pagina’s af. Toen haar tweede boek “Sorry dat ik je wakker bel” werd gelanceerd, wist ik dat deze ook graag wilde lezen. Benieuwd of dit weer zo’n knaller zou zijn als haar eerste boek en natuurlijk hoe de verloskundigen zich door de Corona pandemie hebben gewerkt. Ondanks dat mijn lees vibe ontbreekt op het moment, heb ik “Sorry dat ik je wakker bel” toch gelezen en vandaag deel ik mijn mening over dit boek.

Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers

Van beschuit met muisjes direct door naar een live interview op nationale televisie: het leven van verloskundige Marlies Koers is er niet rustiger op geworden na het schrijven van haar eerste boek. Naast het werk in haar praktijk in het oosten van het land schreef ze de bestseller Dagboek van een verloskundige, wat haar toch al onregelmatige leven nog iets meer op zijn kop zette.

Met veel energie en plezier geeft ze in Sorry dat ik je wakker bel een uniek inkijkje in haar dynamische leven als verloskundige. Wat te doen als de vader in spe corona blijkt te hebben, en het drukker is dan ooit op de praktijk vanwege de corona-babyboom? Een uniek, grappig en puur boek over het bijzondere leven van een verloskundige.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Heel vaak vind ik het lastig om te beginnen aan een tweede boek van een schrijver, helemaal als ik het eerste deel geweldig vond. Vaak heb ik dan een hoge verwachting en helaas blijkt dat dan toch niet heel erg handig te zijn om een boek dan een eerlijke kans te geven. Maar gelukkig heeft Marlies Koers mij niet teleurgesteld en las haar tweede boek net zo fijn als haar eerste boek. Het is weer geschreven in dagboekvorm en Marlies deelt weer het lief en leed dat zij meemaakt in haar werk als verloskundige. Het enige verschil met het eerste boek is dat er dit keer een Corona pandemie is en dat het werk van Marlies daardoor aangepast moet worden, iets wat haar niet altijd makkelijk valt mede omdat de wereld en haar eigen leven ook stil staat. Dit boek is wederom een oprecht dagboek waar de mooie als de goede momenten worden besproken waar een verloskundige op dagelijkse basis mee te maken krijgt.

Mocht je nog op zoek zijn naar leuke en interessante boeken (of om cadeau te geven), dan zijn de boeken van Marlies Koers echt een aanrader.

Welke boeken vinden jullie nu echt een aanrader?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com