Selecteer een pagina

De afgelopen dagen gingen we gebukt onder abnormale Nederlandse hitte en waren het niet echt aangename temperaturen om iets te ondernemen. Slowing down en zo relaxed mogelijk de dagen doorkomen was denk ik voor ons allemaal het beste om te doen. Niks heerlijker om dit soort dagen met een goed boek door te komen (en natuurlijk zo min mogelijk te bewegen). Gelukkig had ik net een nieuw boek waarvan ik de hoop had dat het wel eens een prima boek kon zijn om te verslinden. Benieuwd of “Ook dat nog” van Anya Niewierra & Merel Godelieve een topper is voor de zomerse dagen, lees dan de blog van vandaag.

Ook dat nog – Anya Niewierra & Merel Godelieve

In Ook dat nog van thrillerauteur Anya Niewierra en haar dochter Merel Godelieve verandert in één jaar alles voor drie generaties vrouwen.

In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippie oma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert. Na haar scheiding moet de vijftiger Roos het doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen. Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de ‘wandelende graftakken’. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik kan heel kort en krachtig zijn over dit boek maar wat een heerlijk boek! Leuk geschreven in dagboekvorm vanuit de verschillende personages waardoor het als een speer weg leest. Het boek speelt zich af in de eerste Corona periode waardoor het een heel accuraat verhaal is en waarin je de onzekerheid, twijfel en angst weer terugleest uit de eerste periode maar ook de worsteling en soms hunkering naar vrijheid. Doordat het boek geschreven is in de dagboekpassages van de verschillende hoofdpersonen, wordt het een afwisselend verhaal en zie je de verschillende perspectieven van verschillende generaties. Het is een mooi en oprecht boek wat weg leest als een speer en waar ik regelmatig stukjes had waarbij ik hardop moest lachen. Ergens hoop ik dat er een vervolg komt want ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat met de hoofdpersonages. Iets wat ik niet vaak heb bij boeken maar van mij mag op dit boek echt een vervolg geschreven worden in dezelfde stijl.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com