Selecteer een pagina

Er ging een schok door medialand toen er een foto onlangs van zangers Adele verscheen die behoorlijk wat kilo’s afgevallen was. Uiteraard gingen er behoorlijk wat geruchten rond maar volgens Adele was haar gewichtsverlies te danken aan het nieuwste boek “Ongetemd leven” van Glennon Doyle. Ik had zo mijn twijfels of ik dit boek wel wilde lezen maar toen Francien Regelink van “Druk(s)” dit boek ook als aanrader liet zien op haar Instagram stories was ik toch om. Ik ben ook helemaal niet be├»nvloedbaar zoals jullie kunnen lezen. Maar heeft het boek van Glennon Doyle mij kunnen overtuigen om daadwerkelijk ongetemd te leven?

Ongetemd Leven – Glennon Doyle

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in “Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.

Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? “Ongetemd leven’ is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Hoewel ik een berg bezwaren had, begon ik heel enthousiast met dit boek omdat de eerste pagina’s meteen een mooie anekdote beschrijven. Het idee van volledig en krachtig jezelf te zijn en te ontdekken wie je werkelijk bent, is natuurlijk een geweldig vooruitzicht. De schrijfster heeft zichzelf voor een groot deel ontdaan van wie ze dacht te moeten zijn om te worden wie ze werkelijk is maar ook zij loopt nog tegen obstakels aan. Het is interessant om te lezen hoe iemand een volledig ommezwaai kan maken en against all odds haar hart volgt door puur naar de stem in haar binnenste te luisteren. De eerste helft van het boek was ik dan ook ontzettend geboeid maar ergens halverwege verloor ik mijn interesse. Waar ik de eerste helft allemaal “Oh ja” momenten had, zo werden die in de loop van het boek steeds minder. Misschien doordat het steeds meer over haar geloof ging en ik daar zelf niet zoveel mee heb. Maar ergens ging ik van “aha en o ja” naar “ik heb hier echt niets aan”.

Er staan zeker wel motiverende stukken in die je op weg kunnen helpen om naar je innerlijke stem te luisteren maar het is over het algemeen erg Amerikaans en ergens raakt ze de lijn kwijt die mij in het begin boeide. Het is natuurlijk nog altijd makkelijker gezegd dan gedaan en dit boek van 300 pagina’s geeft niet even een jaar weer van Glennon Doyle’s leven maar ze heeft dit over een ruime tijdspan gedaan. De weg naar Rome is niet in 1 dag gebouwd en de plek waar jij nu in het leven staat is ook niet zomaar gekomen. Dit boek kan een handvat zijn om te kijken hoe je dichter bij je jezelf kunt komen maar het is niet een kant en klare oplossing hoe je je leven kunt veranderen. De hype om dit boek is wellicht groter dan dat het boek werkelijk aan kan.

Hebben jullie dit gehypte boek al gelezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com