Selecteer een pagina

In deze rare tijden is het soms fijn om even een feelgood boek te pakken en je gedachten even te laten afdwalen. Ik merk dat ik soms toch last heb van alles wat er gaande is en daardoor af en toe te onrustig ben om te verdwalen in een boek. Helemaal in boeken met wat zwaardere onderwerpen of die geduld en concentratie vragen. Ik ben dan ook ontzettend blij met mijn Kobo Plus abonnement bij Bol.com want daar staan voldoende feelgood boeken op waarbij ik gewoon even kan verdwalen in laagdrempelig liefdesverhaal. Zo las ik onlangs “Leef, lach, loch” van Vanessa Gerrits. Het eerste deel van de serie North Ness Inn, waarin tourismestudente Esmee onverwachts (en met enige tegenzin) naar Schotland vertrekt om haar stage te lopen.

Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Bron: Bol.com 

Mijn mening

Als je van de boeken houdt van schrijfsters als Lizette Jonkman, Chantal van Gastel en Sophie Kinsella dan is deel 1 uit de North Ness Inn serie zeker een aanrader. Verwacht geen literair hoogstandje, verwacht geen moeilijke verhaal lijn of allerlei spannende wendingen want dan is dit niet de boeken serie voor jou. Wil je genieten van een nukkige en koppige stagiaire die een nieuwe start in haar leven maakt en hele andere verwachtingen had over haar stage, dan is dit wel een serie voor jou.

Een boek met een lach en een traan, met een feelgood liefdesverhaal die de nodige obstakels tegenkomt en vooral even verdwalen in de spellonken van het regenachtige Schotland. Vannessa Gerrits heeft een heerlijke feelgood roman geschreven die je zo weg leest en waarbij je even kunt verdwalen in Schotland, ondanks dat we niet op vakantie kunnen. Voel je je down en vind je alles even stom, ga dan dit boek lezen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com