Selecteer een pagina

Al geruime tijd heb ik een Kobo abonnement via Bol.com en regelmatig haal ik hier boeken uit die ik graag wil lezen. Maar ik ontdek ook veel boeken en schrijvers die ik niet ken. Een daarvan is de schrijfster Saskia M.N. Oudshoorn. Een jaar geleden las ik haar boek “Recept voor geluk”, een leuke feel good roman die ik als een speer weg las. Toen vond ik het jammer dat er nog geen vervolg was omdat ik verder wilde lezen hoe het verder zou gaan met de personages uit het boek. Kennelijk werd dit jaar mijn wens vervult en kwamen er nog twee delen uit in deze serie en werd het een ware “geluk” trilogie. De boeken zijn speciaal geschreven voor Kobo en staan onder de noemer Kobo originals. Zo schreef Lisette Jonkman ook al eerder een trilogie voor de Kobo originals en dit maakt het Kobo abonnement nog fijner want je lees dus ook nog eens hele originele boeken. Over het eerste deel van de “Geluk” trilogie schreef ik vorig jaar al een review, vandaag is het tijd voor deel 2 en 3: “Breekbaar geluk” en “Grenzeloos geluk“.

Breekbaar geluk

Liv kan haar geluk niet op: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Grenzeloos geluk

Wanneer Liv en Matthew een groot trouwfeest organiseren, zijn Kate en Laurens als beste vrienden en nieuw stelletje natuurlijk ook van de partij. Tijdens de romantische hotelovernachting die daarop volgt, besluit Laurens impulsief en ondanks zijn twijfels Kate ook ten huwelijk te vragen. Het hilarische vrijgezellenfeest dat vervolgens voor Laurens georganiseerd wordt, brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten…

Bron afbeelding + tekst: Bol.com 

Mijn mening

De laatste tijd was ik mijn lees mojo een beetje kwijt en heb ik lange tijd niet gelezen. Vaak heb ik dan een boek nodig wat mij echt pakt of gewoon lekker weg leest om dan weer een beetje in het lezen te komen. De boeken uit deze “Geluk” serie passen precies in dat kader. Ik was dan ook aangenaam verrast dat er inmiddels twee vervolg delen waren en had de hoop dat dit de boeken waren die mij weer aan het lezen zouden krijgen. Beide boeken las ik in één weekend uit dus ik denk dat ze voor die test wel geslaagd zijn.

Beide boeken zijn feel good boeken met de standaard ups and downs die je wel kent als je meerdere boeken uit dit genre hebt gelezen. Waar “Breekbaar geluk” echt een vervolg is op “Recept voor geluk” en het verder gaat over de hoofdpersonen uit het 1e deel, is “Grenzeloos geluk” een deel dat eigenlijk over andere personages gaat die in de eerste twee delen wel al aanwezig waren maar meer in een rol op de achtergrond. Moet eerlijk zeggen dat ik dat wel een beetje jammer vind want deze verhaallijn had op zich ook zijn eigen drie delen wel kunnen hebben en werd nu gepropt in een deel. Maar goed, verder heb ik niets te klagen en alle drie de delen zijn op dezelfde heerlijke, luchtige manier maar met humor geschreven. Het paste helemaal in mijn straatje en als je op zoek bent naar boeken die je snel kunt weglezen maar wel met een smakelijk feel good verhaal, dan is deze trilogie zeker op je lijf geschreven. Enige wat je dus wel nodig hebt is een Kobo abonnement.

Wat lezen jullie op het moment?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com