Selecteer een pagina

Het is even geleden dat ik hier boek recensies heb gedeeld en dat is eigenlijk niets voor mij. Maar de afgelopen maanden had ik weinig zin om te leven en iedere keer als ik aan een boek begon, was het het gewoon net niet. Ik zat in een leessleur en vaak heb ik dan 1 boek nodig vanuit mijn favoriete genre om die sleur te doorbreken. Toen ik bij Francien Regelink op Instagram de nieuwe boeken van Marloes Berghege voorbij zag komen, had ik meteen het idee dat dit wel eens de serie kon zijn die mijn leessleur zou kunnen doorbreken. Het is wel meteen een serie van drie boeken maar ik heb de sprong in het diepe genomen in de hoop dat ze mij in een keer zouden pakken. Kennelijk was het een schot in de roos want vandaag staat de review op de blog.

Feelgoodserie “De koffiesalon” – Marloes Berghege

Eén depresso, alsjeblieft is het eerste deel van de feelgoodserie De koffiesalon van Marloes Berghege. Perfect leesvoer voor de lezers van Lisette Jonkman en Marijke Vos. Hanneke is een dertiger die ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft. Ze werkt als lerares Engels, heeft een relatie met Job (een totale hunk die niet zou misstaan in een serie als De Bachelor), woont samen met haar beste vriendin Josje en doet iedere vrijdag aan yoga. Ze zou blij moeten zijn, maar waarom voelt haar werk dan als een marteling, wordt Job met de dag saaier en gaat ze nog liever naar de tandarts dan naar yoga? Hanneke piekert zich rot wat te doen met haar leven, maar komt niet in actie, totdat het leven dat voor haar doet. Door een reeks aan gebeurtenissen verliest ze alles en is niets meer zeker. Wat nu? Ze is per slot van rekening al eenendertig. Dat is bijna veertig! Gelukkig biedt een baan bij een koffiesalon uitkomst. Niet echt haar droombaan, maar wat moet ze dan? Eén depresso, alsjeblieft. “Wat een geweldige serie met geweldige humor. Ik vloog erdoorheen en heb meerdere malen hardop zitten lachen! Marloes schrijft luchtig en fris, met precies de juiste hoeveelheid scherpte. Wees gewaarschuwd: als je aan deze serie begint, is het onmogelijk om weg te leggen.”

Bron tekst + afbeeldingen: Bol.com

Mijn mening

Deze feelgoodserie was een schot in de roos en ik heb de drie boeken in een week gelezen. Misschien scheelt het dat het niet hele dikke boeken zijn maar ik heb ze dus in een ruk uitgelezen. Maar ik denk dat het meest geholpen heeft dat het een serie is uit een van mijn favoriete genres en dat het verhaal natuurlijk ook nog eens afspeelt in een koffietentje. De stijl van Marloes Berghege heel veel weg heeft van Lisette Jonkman en Marijke Vos. Het is niet een heel vernieuwend of hoogdravend verhaal maar ja, dat hoeft ook niet altijd. Helemaal niet als je een boek zoekt dat je weer uit de leessleur haalt en dat was waar ik naar op zoek was. Als je op zoek bent naar een serie die lekker weg leest en de nodige dosis frustraties en romantiek bevat, dan is deze feelgoodserie van Marloes Berghege een aanrader. Het enige nadeel is wel dat deze serie alleen als ebooks te verkrijgen zijn dus mocht je daar geen fan van zijn, dan is deze serie dus geen aanrader.

Welk boek lezen jullie nu?

Take care!

xoxo