Selecteer een pagina

Een paar weken geleden gaf ik eerlijk toe dat ik de Tik Tok trend aan mij voorbij heb laten gaan en pas heel laat besloot aan te haken bij de Book Tok trend. Maar gelukkig heb ik de Book Tok inmiddels ontdekt en heb ik de # inmiddels ook op Instagram ontdekt. Gelukkig maar want er ging een wereld voor mij open aan nieuwe boeken en schrijvers. Weliswaar zitten er veel Young Adult boeken tussen maar dat maakt mij niet uit want ik vind het af en toe best eens lekker om een Young Adult verhaal te lezen. Helemaal als ik net een “zwaarder” boek heb gelezen. Gelukkig heeft mijn zomer lees challenge mijn lees vibe weer helemaal terug gebracht en heb ik de smaak helemaal te pakken. Vandaag weer een boek die ik via de #booktok heb ontdekt en las ik in een rap tempo uit. Vandaag de review van “Een zomer vol verrassingen” van Tessa Bailey.

Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen.

Daar ontmoet ze al snel de stugge visser Brendan. Hij weet zeker dat de verwende Piper het ergens anders dan Beverly Hills nog geen week kan uithouden. Oké, hoofdrekenen is niet haar sterkste punt, en ze krijgt jeuk van alleen al het idee in een stapelbed te moeten slapen, maar hoe erg kan het zijn?

Westport is een klein stadje en ze komt de norse Brendan overal tegen. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden is er een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen de twee. Piper wil zich echter concentreren op de bar tot een succes maken. Ze wil namelijk zo snel mogelijk terug naar Los Angeles, en zit niet te wachten op gevoelens voor een man die soms wekenlang op zee is. Maar langzaamaan begint ze te twijfelen of haar toekomst eigenlijk nog wel in LA ligt, of dat Westport en Brendan misschien toch haar hart veroverd hebben.

Bron: Bol.com

Mijn mening

In mijn intro verraad ik mijn mening al een beetje maar dit boek was wederom een schot in de roos en het las zo lekker weg, dat ik hem in een paar dagen uit had zonder ook maar een moment verveeld te raken. Het verhaal is een beetje voorspelbaar maar door de personages en de locatie wordt het dan toch weer heel erg aantrekkelijk om te lezen. Het gaf mij een beetje een Paris Hilton meets een visser van The Deadliest Catch vibe en dat maakte het een heel erg likeable en goed leesbaar verhaal. Twee totaal verschillende mensen uit twee totaal verschillende werelden en twee totaal verschillende achtergronden, blijken elkaars grote liefde te zijn. Ja, het algemene verhaal is misschien een 12 in het dozijn maar door de karakters vond ik het echt een heel erg leuk boek om te lezen. Het verhaal wordt uit beide personages geschreven en zo word je veel dieper in de gedachten van beide karakters getrokken. Verwacht geen hoogdravende literatuur maar wel een lekker weg lees en weg droom boek waar je makkelijk doorheen leest.

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com