Selecteer een pagina

Afgelopen dagen was het heerlijk herfstig weer en was het officieel tijd om lekker met een boek op de bank te hangen. Waarschijnlijk maak ik geen vrienden maar ik vind de herfst toch nog steeds de fijnste tijd van het jaar. Iets wat ook te maken heeft met de lipoedeem in mijn lichaam natuurlijk. Maar ik vind het ook een mooi en gezellig jaargetijde want de kaarsjes kunnen weer aan en de dekentjes kunnen weer uit de kast getrokken worden. Nu nog extra met al die stijgende prijzen natuurlijk. Een paar weken geleden deelde ik al een review van een van de boeken uit de Valerie Lane serie van Manuela Inusa en had toen op dat moment niet door dat het een hele serie was. Tenminste, ik kwam er achter toen ik “De chocolaterie van je dromen” aan het lezen was. Hoewel ik nog steeds vind dat je de boeken apart van elkaar kunt lezen, wilde ik toch deel 1 uit deze serie ook nog lezen. Dus vandaag een review van “De theewinkel vol geluk” uit de Valerie Lane serie van Manuela Inusa.

De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar -smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen -mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Bron: Bol.com

Mijn mening

Normaal gesproken heb ik altijd een beetje moeite met boeken die geschreven zijn in de vorm van een serie en bestaat uit meerdere delen. Vaak vind ik de eerste delen leuk maar verlies ik dan al snel mijn interesse. Dat ligt misschien meer aan mij dan aan de serie maar je moet van goede huize komen als schrijver, wil je mij geboeid houden. Maar dit keer is het gelukt, de Valerie Lane serie is een serie die ik met veel plezier lees en waarbij ik nog steeds benieuwd ben naar het volgende deel. Hoewel ik ze wellicht niet in goede volgorde heb gelezen, kan ik niet wachten tot ik de andere delen ook kan lezen.

De theewinkel vol geluk beschrijft de winkel van de bevlogen Laurie die haar droom is achterna gegaan en een theewinkel is begonnen. Manuela Inusa schrijft met zoveel charme en humor, dat het een feestje is om de boeken te lezen. In ieder deel is er niet alleen aandacht voor de specifieke winkel en eigenaresse maar ook voor de bijzondere vriendschap die de dames in Valerie Lane hebben. De vriendschap en de bijzondere straat Valerie Lane zijn wel de rode draad in deze serie boeken. Waar ieder personages met zijn eigen sores te dealen heeft, zo is er de bijzondere vriendschap band die er voor zorgt dat de personages het nooit alleen hoeven op te lossen. De boeken zijn zo geschreven dat het soms net lijkt of dit je eigen vriendinnen zijn die je betrekken bij hun levens. Wat mij betreft echt een top serie en aangename verrassing dit jaar op boeken gebied.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com