Selecteer een pagina

Als we de meteorologen mogen geloven, dan gaat het dit weekend flink los met de storm die op komst is. Dus dan kan het land wel weer open gaan maar het weer zorgt ervoor dat we alsnog binnen zitten. Niets beter dan met een dekentje op de bank als de storm en regen tegen je raam slaat. Het wordt dus een prima weekend om eens flink een serie te bingen of gewoon lekker een boek te lezen. Laatst las ik op de blog van Darina de leestip “De citroen op de taart” van Mirjam Mieserius. Een boek over het zuiden van Frankrijk, bakken en een vrouw die op zoek gaat naar zichzelf na een break up. Toch wel de favoriete onderwerpen waar ik graag over lees. Aangezien ik verre in een leesflow zit en eigenlijk geen zin heb in moeilijke boeken, leek mij dit een goed boek om toch weer eens te lezen. Vandaag een review over “De citroen op de taart“.

De citroen op de taart – Mirjam Mieserius

Van de winnaar van de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd 2021!

Wanneer Maria voor haar nieuwe kookboek naar Zuid-Frankrijk afreist, vindt ze meer dan alleen inspiratie voor recepten… In De citroen op de taart van Mirjam Mieserius wordt kookboekenschrijfster Maria door haar uitgever Lucy naar Zuid-Frankrijk gestuurd om inspiratie op te doen voor haar tweede kookboek. En inspiratie heeft ze nodig: nadat haar verloofde Paul haar na het succes van haar eerste boek achterliet met een gebroken hart – waardoor ook haar nieuwe idee Kookboek voor newlyweds de prullenbak in kon – is Maria zichzelf niet meer en komt ze alleen haar bed nog uit voor de maaltijdbezorger.

Eenmaal aangekomen in het huisje in Frankrijk blijkt dat Maria meer uit haar reis zal halen dan alleen nieuwe recepten: ze ontmoet al snel schatzoeker Thom, die naast knap en charmant, meer verrassingen voor haar in petto heeft dan ze kan vermoeden. En dan is daar de mysterieuze chef van het plaatselijke restaurant. Hij laat de meest verrukkelijke taartjes bij Maria’s deur achter, voorzien van een speciale boodschap, die haar smaakpapillen én fantasie doen prikkelen. Ineens heeft Maria meer om zich zorgen over te maken dan citroentaart… Vindt ze naast het perfecte recept ook de liefde?

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

Mijn mening

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, als je op zoek bent naar een easy to read en opbeurend verhaal dan is dit boek een aanrader. Het is luchtig en met humor geschreven. Menig vrouw zal zich herkennen in de klunzigheid van het hoofdpersonage en af en toe kun je heerlijk wegdromen van het avontuur wat Maria aangaat. Het is dusdanig geschreven dat je gewoon in gedachten kunt meesmullen met de heerlijke taartjes die voorbij komen. Het verhaal leest snel en makkelijk weg dus als je net als ik niet in een leesflow zit, dan is dit wel een aanrader.

Een klein minpuntje is wel dat ik het verhaal te kort vond. Misschien omdat ik het zo prettig geschreven vond dat het van mij een stuk langer had mogen zijn maar ik vond het einde ook een beetje lastig te plaatsen omdat ik eigenlijk benieuwd was hoe het verder zou gaan. Het boek is alleen in e-boek of luisterboek verkrijgbaar, dat is misschien ook wel een minpuntje voor de mensen die nog graag old fashioned een papieren versie lezen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com