Selecteer een pagina

2021 was niet het beste jaar als het ging om boeken lezen maar 2022 is goed begonnen en mijn eerste boek heb ik inmiddels gelezen. Een boek waarvan je misschien denkt, als je de titel ziet, dat het om een zelfhulpboek gaat. Dat dacht ik namelijk ooit toen ik hem voorbij zag komen bij Bol.com en ik heb natuurlijk al vaker gezegd dat ik niet meer aan zelfhulpboeken zou doen omdat het voor mijn gevoel allemaal hetzelfde is. Het boek “Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden” van Lianne Sanders bleef maar voorbij komen en het triggerde mij. Een boek over eenzaamheid, angst en de moed vinden om weer iets van je dag te maken, gevoelens waar iedereen wel tegenaan loopt. Lianne ging de diepte in en zette haar zoektocht naar een oplossing op papier en ik las het boek afgelopen week. Tijd om er vandaag een review over te schrijven.

Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden – Lianne Sanders

Als ze haar vriend betrapt met een ander, voelt Lianne zich verloren en verlaten. Een leven alleen, hoe doe je dat? Al jaren knoopt ze relaties aan elkaar omdat ze zich bij een man veilig voelt. Maar nu viert paniek hoogtij. Nadat ze nachtenlang niet slaapt en haar gedachten haar knettergek maken, besluit ze dat het tijd is voor hulp. Op de bank van haar therapeut ontdekt ze dat ze licht moet schijnen op onverwerkte gebeurtenissen uit haar verleden. Wanneer ze de diepte induikt, leert ze wat jezelf accepteren daadwerkelijk betekent.

Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden is een verhaal over het aankijken van eenzaamheid, de moed vinden om weer iets van je dag te maken terwijl je het liefst zou willen gillen, ongegeneerd zoenen op straat en het loslaten van een grote liefde.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik had niet gedacht dat ik dit boek met zoveel “plezier” zou lezen. Zoals ik al in mijn blog over mijn One Little Word 2022 schreef, ben ik er vorig jaar achter gekomen dat er nog een aantal angsten zijn waar ik tegenaan boks en dat ik in 2022 Fearless wilde gaan leven. Het boek van Lianne gaat over de dagelijkse strijd met angst en haar zoektocht naar een oplossing om te leren omgaan met angst. Ze omschrijft op een hele nuchtere manier hoe zij de confrontatie aanging met de angst en de eenzaamheid die haar angst veroorzaakt. Ze laat zien hoeveel moed het kost om de angst en pijn aan te gaan op een dagelijkse basis maar ook de impact die het op je dagelijkse leven kan hebben.

Het is een oprecht en vooral heel kwetsbaar geschreven verhaal die voor heel veel vrouwen herkenbaar zal zijn maar niet in de zelfhulpboeken hoek. Het is het verhaal van een normale vrouw die op dagelijkse basis last heeft van eenzaamheid en angst gevoelens die op zoek gaat naar wat haar kan helpen. Ondanks het best zware onderwerp, is het boek luchtig geschreven en leest het makkelijk weg. Ik denk dat het voor heel veel vrouwen een heel herkenbaar verhaal zal zijn en ik vind het dan ook echt een aanrader om te lezen (ook als je weerstand voelt bij de beschrijving van het boek).

Take care!

xoxo

Bron stockafbeelding: Unsplash.com