Selecteer een pagina

Een van de plaatsen op deze wereld waar ik graag nog een keer naar toe zou willen, naast Hawaïi, is Madeira. Het bekende bloemeneiland. Niet alleen voor de bloemen maar vooral voor de walvissen die rondom Madeira gespot kunnen worden. Laat het nieuwe boek van Suzanne Vermeer zich nou op Madeira afspelen. Dat boek kon ik dus niet laten liggen. Sowieso niet omdat Suzanne Vermeer een van mijn favoriete schrijfsters is en ik nog steeds geen genoeg kan krijgen van haar boeken. Ook al heeft ze er al heel veel geschreven, ik blijf ze lezen en het is een van de weinige schrijfsters waar ik dus geen genoeg van krijg na het lezen van meerdere boeken. Vandaag de review over “Bloemeneiland” van Suzanne Vermeer. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Bloemeneiland – Suzanne Vermeer

Pien zit er sinds de dood van haar moeder een halfjaar geleden behoorlijk doorheen. Om haar thuissituatie te ontvluchten en weer wat energie te krijgen, besluiten zij en haar beste vriendin Leonor op vakantie te gaan. Terwijl ze nog over de locatie twijfelen, krijgt Pien uit onverwachte hoek een mysterieus bericht. Dit spoor brengt hen naar het groene Madeira. Wanneer daar steeds meer geheimen naar boven komen, lijkt alles wat Pien over haar verleden dacht te weten anders te zijn.

Bron tekst en afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Een van de redenen dat de boeken van Suzanne Vermeer mij zo aantrekken, is omdat het vaak verhalen zijn met een plottwist. Van die gebeurtenissen die je niet verwacht. Nu moet ik van “Bloemeneiland” eerlijk bekennen dat het wat langer duurde voordat ik er in kwam. Het was een ander onderwerp dan normaal en de spanning liet soms op zich wachten. Het is niet de good old psychologische thriller die ik eigenlijk had verwacht. Maar dat neemt niet weg, dat ik het weer een lekker boek vond om te lezen. Het leest snel en het is dusdanig geschreven dat je wilt blijven lezen omdat je er gewoon achter wil komen hoe de vork nu echt in de steel zit. Daar zit ook deze keer de kracht van het boek weer in. Waar het hoofdpersonage Pien ontzettend wordt verrast door een brief die zij tussen de papieren van haar overleden moeder vindt, neemt haar leven een enorme onverwachte wending nadat zij gaat uitzoeken hoe de vork nu echt in de steel zit. Ik wil er niet teveel over vertellen omdat ik gewoon vind dat je hem moet lezen. Hij leest prima weg op je vakantie strandbedje maar ook op een druilerige zaterdagmiddag op de bank. Je verdwaalt echt even in Madeira als Pien en Leonor op zoek gaan naar de mysterieuze afzender van de brief.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com