Selecteer een pagina

2022 was voor mij het jaar waarin ik hele goede nieuwe schrijvers mocht ontdekken. Iets wat ontzettend hielp om het lezen weer te kunnen oppakken. Een van de schrijfsters die ik ontdekte, dankzij de booktok trend, was Colleen Hoover. Een schrijfster die romans schrijft over hedendaagse problemen die vaak nog in de taboe sfeer zitten. “It ends with us” en “It starts with us” waren boeken die ik heb verslonden ondanks de heftige onderwerpen. Deze boeken hebben ervoor gezorgd dat ik helemaal fan ben geworden van Colleen Hoover. Mijn fan hart maakte dan ook een sprongetje toen ik de vooraankondiging kreeg van haar nieuwste boek “All your perfects“. Ik ben hem direct gaan lezen en vandaag een review van dit boek.

All your perfects – Colleen Hoover

Quinn en Graham ontmoeten elkaar wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Het leven is verre van perfect. De vraag is of hun liefde het leven kan overleven.

Bron tekst: Bol.com

Mijn mening

Colleen Hoover schuwt niet om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken in haar boeken die vaak nog in de taboe sfeer liggen. In “It ends with us” bracht zij huiselijk geweld ter sprake en de impact die dat heeft op de personen in kwestie. In “All your perfects” is het ongewenste kinderloosheid en de impact die het heeft op de hoopvolle ouders en hun relatie. Waar een onverwachte ontmoeting uiteindelijk een liefdevolle relatie wordt, zo verliezen ze elkaar in het proces van zwanger proberen te worden. De manier waarop Colleen Hoover het proces en de relatie gedurende de jaren beschrijft, zorgt ervoor dat je meeleeft met Quinn en Graham. Je voelt de pijn, het verdriet, de machteloosheid en vooral de frustratie bij beiden maar ook de liefde voor elkaar. Colleen Hoover heeft mij weer aangenaam verrast met haar nieuwste boek. Echt een page turner die ik niet weg kon leggen. Wel een boek weer met een trigger warning want als je zelf door het proces gaat of geconfronteerd bent met ongewenste kinderloosheid, dan is dit wel een boek waar je wellicht even over na moet denken of je al klaar bent om dit boek te lezen.

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Unsplash.com