Selecteer een pagina

Je zou misschien denken dat als je verplicht rust wordt opgelegd, dat je dan ruimte en tijd zat hebt om te lezen. Iets wat ik zelf ook had bedacht maar wat vies tegenviel afgelopen vier weken. Kennelijk had de narcose toch meer impact op mijn lichaam en geest dan ik had kunnen voorspellen. Waar ik de eerste keer amper ergens last van had, had ik nu last van vermoeidheid en was mijn concentratie ver te zoeken. Gelukkig had ik nog wat “luchtige” boeken op mijn to read lijstje staan die op zulke momenten goed van pas komen. Een van die boeken was “De stroopwafelshop” van Astrid Harrewijn. Astrid Harrewijn staat hoog in mijn lijstje van favoriete feel good boeken en een boek van haar was precies wat ik nodig had om toch te kunnen lezen. Een boek met een “Ik vertrek” vibe maar toch een beetje anders.

De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Mocht je nou een lekker wegleesboek zoeken voor de vakantie, dan kan ik je “De stroopwafelshop” echt aanraden. Een boek met humor, soms een tikkeltje op het randje en een absolute doorlezer want je wil gewoon weten wat er gaat gebeuren met Suze. Een ontzettende “Ik Vertrek” vibe maar dan aan de andere kant van de oceaan in de Big Apple waar het leven compleet anders is dan hier en waar je soms over de nodige bluf moet beschikken, wil je het daar redden. En dat is precies wat Suze heeft. Bluf en af en toe een leugentje om best wil waar ze zichzelf mee kan redden. Astrid Harrewijn zou Astrid Harrewijn niet zijn als ze nog een paar onverwachte wendingen in het boek weet te verwerken waarvan je in eerste instantie zeker niet had verwacht dat het zou gaan gebeuren.

Het is heerlijk om te lezen over een jonge vrouw die de stoute schoenen aantrekt en in haar eentje naar New York vertrekt om daar, met vallen en opstaan, een succesvol bestaan op te bouwen op haar eigen manier. Wil je dus lekker wegdromen tijdens je vakantie, lees dit boek.

Wat zijn jullie aanraders voor de zomermaanden om te lezen?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com