Selecteer een pagina

De laatste weken had ik behoefte aan luchtige, vrolijke en vooral feel good boeken. Ik had geen zin in zware boeken, boeken met vervelende gebeurtenissen of zware lectuur. Gewoon luchtig, vrolijk en met een goed einde. Boeken die gaan over de zomer, leuke liefdes, het najagen van dromen en die hoopvol zijn. In donkere tijden, zijn hoopvolle boeken de beste boeken. “Zomer in het kunstcafé” van Sue McDonagh past precies in het rijtje van mijn eisen en ik las hem dan ook afgelopen weken op mijn gemak uit. Vandaag mijn review over dit feelgood boek en of hij aan mijn eisen voldeed.

Zomer in het kunstcafé – Sue McDonagh

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid…
Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen?

Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen.

Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

Bron tekst + afbeeldingen: Bol.com

Mijn mening

Eigenlijk is dit boek een cliché feelgood boek maar weet je, ik vond het heerlijk om er even in te verdwalen en niet bezig te zijn met alles waar de wereld nu doorheen gaat. Een grote verandering zorgt voor het openen van de ogen van Lucy en de kans om haar leven opnieuw te bekijken. Vooral om haar huwelijk opnieuw te bekijken. Helemaal als er een nieuwe man in haar leven komt die uiteindelijk ook nog een behoorlijk rugzakje blijkt te hebben. Het is een rollercoaster van emoties waarin je wordt meegevoerd en die eigenlijk wel typerend zijn voor feelgood boeken. Maar maakt dat wat uit? Nee, het is heerlijk om even te verdwalen in andermans leven en te zien hoe iemand zich weer uit de ellende vecht met een mooi einde. Dus mocht je op zoek zijn naar een lekker leesboek voor komend warme Pinksterweekend op playa balconia of in de tuin, dan kan ik je “Zomer in het kunstcafé” zeker aanraden.

Merken jullie dat je nu behoefte hebt aan een ander soort boeken om te lezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com