Selecteer een pagina

De afgelopen weken had ik niet het geduld om een boek te lezen en ik verloor een beetje mijn lees spirit. Soms lees ik heel veel en soms heb ik van die periodes dat het niet lukt om te lezen. Als ik door zo’n periode heen ga en toch weer het lezen wil oppakken, kies ik vaak voor boeken van mijn favoriete auteurs. Afgelopen weekend was het ultieme weekend om het lezen weer op te pakken en ik koos voor Super de luxe van Suzanne Vermeer. Een van mijn all-time favoriete auteurs. 

Super de luxe – Suzanne Vermeer

De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.

De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik hou van de boeken van Suzanne Vermeer en eigenlijk word ik nooit teleurgesteld. Maar (en die voelden jullie misschien al aankomen) eens moet de eerste keer zijn en met Super de luxe werd ik teleurgesteld. Het was niet de typische Suzanne Vermeer die ik gewend ben. Teveel personages, een verwarrende verhaallijn en ineens was het Vaticaan erbij betrokken. Maffia en georganiseerde misdaad hoort wel bij Suzanne Vermeer maar ik had nu meer het gevoel een mix tussen Suzanne Vermeer en Dan Brown te lezen waardoor ik eigenlijk mijn gevoel er een beetje bij kwijt raakte.

Het leuke vind ik wel dat ze een vlogster als hoofd personage gebruiken die duidelijk het jet set leven leidt. Ergens had ik steeds in gedachten dat ze Noor van Queen of jet legs als voorbeeld hadden genomen. Daarbij vond ik het ook leuk dat het hele verhaal zich in de omgeving van Cannes, Nice en Monaco afspeelt wat voor mij bekende plekken zijn.

Het boek leest lekker en makkelijk weg. Ideaal voor tijdens een vakantie aan het zwembad. Maar ik mis de Suzanne Vermeer vibe. Ik had ook het gevoel dat het boek anders was geschreven dan ik gewend ben. Misschien is dat ook het lastige. Ik heb zoveel boeken van Suzanne Vermeer gelezen dat ik gewend ben geraakt aan een bepaalde stijl en daar wijkt Super de luxe een beetje vanaf. Wellicht ligt het dus gewoon aan mij dat ik die boek niet helemaal voel.

Hebben jullie wel eens een boek van Suzanne Vermeer gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock