Selecteer een pagina

Vlogs kijken is eigenlijk een van de dingen die ik graag doe als ik mij niet lekker voel of gewoon even nergens zin in heb. Het voelt soms alsof ik een voyeur ben die maar al te graag een kijkje in het leven van een ander wilt nemen. Een van de vloggers die ik eigenlijk al heel lang volg (na een tip van een vriendin) is Monica Geuze. In 2017 kwam haar boek My Way uit en tot nu toe had ik die nog steeds niet gelezen. Ik liep tegen het boek aan in de bibliotheek en nam hem mee naar huis. Wat ik van My Way van Monica Geuze vind, deel ik vandaag met jullie.

My Way – Monica Geuze

My Way is het openhartige verhaal van vlogger Monica Geuze. Van fotoshoots tot dj-optredens, shopsessies en restaurantbezoekjes: Monica deelt bijna elke dag van haar leven op Youtube en Instagram. Ze heeft meer dan 300.000 abonnees. Ondanks het feit dat Monica een leven leidt waar veel meiden jaloers op zijn, wist zij een aantal jaren terug totaal niet wat ze wilde gaan doen. In dit boek vertelt Monica over haar weg naar succes, met alle hoogte- en dieptepunten, en geeft ze tips en nog meer inkijkjes in haar bijzondere leven.

Bron: Bol.com

Mijn mening

De vlogs van Monica Geuze zijn altijd een beetje mijn secret sin geweest. Vooral in het begin waren haar vlogs eigenlijk gevuld met “niet zo heel veel” en verbaasde ik mij eigenlijk altijd een beetje hoe het kon dat iemand zo kon leven. Precies die gedachte, had ik nog steeds toen ik haar boek las. Het boek beschrijft precies wat ik in gedachten had over Monica Geuze: een opstandig meisje die het allemaal beter weet en eigenlijk niet zo’n zin heeft om hard te werken. Maar, eerlijk is eerlijk, niemand krijgt succes naar zich toe geworpen en is zo van de ene op de andere dag een celeb. Ik realiseer mij terdegen dat Monica Geuze heel wat heeft moeten doen (en moeten laten) om te staan waar zij nu staat. Het opgeven van je privacy heeft ook een prijs.

Het mooie van dit boek vind ik dat je een groot stuk achtergrond informatie krijgt over het leven van Monica. De druk die zij vanuit huis mee krijgt, de verkeerde studies waar zij niet op haar gemak is, de scheiding van haar ouders die veel impact op haar heeft, de struggle die zij zelf doormaakt met haar gevoelens .. deze vrouw is niet gewoon een verwend meisje die alles in haar schoot geworpen krijgt maar wel het nodige heeft meegemaakt.

De schrijfstijl is vlot en makkelijk leesbaar. De mooie kleurenfoto’s zijn een aangename aanvulling in het boek en ik vind het vriendenboekje waarmee het boek eindigt, erg leuk. Eigenlijk lees je bij al haar vrienden toch wel dat zij een bewondering hebben voor de manier waarop zij in het leven staat en hoe hard zij werkt. Iets wat je eigenlijk niet ziet in haar video’s.

Inmiddels is haar leven alweer een stuk veranderd, maar het is een leuk boek dat ik binnen een dag had uitgelezen.

Volgen jullie Monica Geuze?

Take care!

Xoxo

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Deze samenwerking is niet van invloed op mijn mening m.b.t. het genoemde product.

Bron afbeeldingShutterstock