Selecteer een pagina

Happy tuesday! Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is wel of ik nu dan echt verlost ben van de lipoedeem nu ik drie operaties achter de rug heb. Ik zou willen dat ik daar een volmondige ja op kan zeggen maar lipoedeem is en blijft een chronische ziekte dus ik zal daar nooit van verlost worden. Maar ik ben nu wel verlost van het enorme volume aan vet cellen veroorzaakt door de lipoedeem uit mijn benen. Zelf management is nu heel erg belangrijk om te zorgen dat mijn lichaam weer op gang komt. Onlangs werd ik benaderd door Kathleen Lisson die een behandelgids over lipoedeem schreef die nu ook in het Nederlands te verkrijgen is. Afgelopen week las ik deze behandelgids en vandaag deel ik met jullie of dit het ultieme zelf management boek is.

Lipoedeem behandelgids – Kathleen Lisson

Ben je onlangs gediagnosticeerd met lipoedeem, een pijnlijke vetweefselaandoening? Of heb je er jarenlang last van en ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor zelfzorg vanuit een holistisch perspectief? In dit boek leer je over:

  • Behandeldoelen voor lipoedeem;
  • Tips voor het verminderen van pijn en ontstekingen;
  • Hoe je je lymfatisch systeem kunt stimuleren

Als je op zoek bent naar een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde behandelgids voor lipoedeem, dan is dit boek precies wat je nodig hebt!

Bron: Amazon

Mijn mening

Vanuit de lipoedeem gemeenschap zijn de meningen verdeeld over dit boek. De een vindt dat er niets nieuws in staat, de ander vindt het een handig boek waarin informatie staat waardoor je beter kunt uitleggen wat je hebt. Laten we wel wezen, het is nou niet dat lipoedeem lekker bekend is in onze maatschappij of bij behandelaars.

Persoonlijk vind ik dat iedere huisarts, fysiotherapeut, personal trainer of wie dan ook die in aanmerking komt met iemand met lipoedeem, dit boek gelezen moet hebben. Niet alleen staan er hele nuttige weetjes over lipoedeem en behandelingen in maar er staan ook stukken in over de muren en frustraties waar je tegenaan loopt als je lipoedeem hebt. Er staan stukken in van lotgenoten (waarbij ik soms moest huilen omdat ze zo ontzettend herkenbaar waren), er staan tips in over bijvoorbeeld welke sporten je kunt doen of wat goed zelf management is (zo dacht ik dat cuppen echt een no go was maar blijkt dit in Amerika heel vaak gedaan te worden) en wordt de psychische belasting van leven met lipoedeem behandeld.

Ik had dit boek al veel eerder willen hebben in mijn leven. Gewoon voor al die keren dat ik te maken kreeg met trainers die maar niet snapten hoe het kon dat ik niets afviel of dat ik niet mee kon komen met sporten. Voor al die keren dat ik met een arts om tafel zat die alles afschoof op mijn gewicht. Voor al die keren dat ik mij ontzettend alleen en onbegrepen voelde. Er zit voor mij zoveel herkenning in dit boek en als je een chronische ziekte hebt, is dat gewoon fijn. Weten dat je niet de enige bent.

Het mooie van dit boek vind ik trouwens ook dat er naast heel veel wetenschappelijk onderzoek, er ook heel veel reflectie vragen in staan om je leven met lipoedeem onder de loep te nemen. Vragen die je aan het denken zetten over je leven , je leven met lipoedeem en de beperkingen door lipoedeem. Vragen die je niet alleen doen terug laten kijken maar die ook proberen middels reflectie nieuwe wegen in te slaan.

Het boek is trouwens te koop via de Duitse Amazon.

Als iemand bij jullie in de familie lipoedeem zou hebben, zou je dit boek dan lezen?

Take care!

xoxo

Deze blog is onderdeel van een samenwerking. Dit heeft niet mijn mening beïnvloedt over het product

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock