Selecteer een pagina

Niet alleen had ik vorig jaar het besluit genomen om geen zelfhulp boeken meer te lezen maar ook had ik besloten om geen boeken meer te lezen van Nederlandse bloggers/ vloggers en influencers. Na de hoos aan boeken van influencers, die ik bijna allemaal las, was ik er een beetje klaar mee omdat ze allemaal hetzelfde leken. Het eerste boek van Jamie Li viel buiten de boot in het rijtje influencer boeken maar was ook meteen het boek waar ik niet heel erg blij van werd en mij enorm aan stoorde. Hoewel ik meteen al nee dacht toen zij haar tweede boek lanceerde, blijk ik toch de ruggengraat van een amoebe te hebben want toen ik “No Filter” van Jamie Li bij Kobo zag staan, besloot ik hem toch te lezen. Vond ik het tweede boek, net zo slecht als haar eerste boek? Lees dan snel verder.

No Filter – Jamie Li

Jamie Li’s eerste boek, Sexy, but tired. But sexy., zal niemand zijn ontgaan. De meest besproken vrouw van afgelopen zomer komt nu met No filter – Rauwe gedachten van een vrouw die het probeert te maken. In No filter maakt ze vrienden, fans, critici en volgers deelgenoot van het leven buiten de camera. De worstelingen van een jonge moeder, het geluk van innige vriendschappen, de struggle die real is als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt en hoe je karma te vriend houdt. Geen boek voor iedereen, wel een boek dat iedereen zal bijblijven.

Jamie Li is beauty- en moderedacteur, maar vooral bekend van haar wekelijkse vlogs, waarin ze een hilarisch en schaamteloos eerlijk kijkje geeft in haar hectische leven als moeder, zakenvrouw, vlogster en stijlexpert. Sexy, but tired. But sexy. was haar debuut.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Vooraf was ik erg sceptisch, mede omdat ik het eerste boek van Jamie Li niets vond. Maar eerlijk is eerlijk, Jamie heeft mij verrast met haar tweede boek. No filter is een verzameling van persoonlijke verhalen over haar werk, gezin en relatie met Alain. Niet alleen de mooie dingen maar ook de vervelende dingen die zij mee maakt, deelt ze in haar tweede boek. De ups and downs in haar relatie maar ook de persreis met andere influencers waar zij zich totaal niet op haar plek voelt doordat ze buiten de groep valt. Hoewel er echt wel wat stukken in stonden die ik te langdradig en een beetje zeurderig vond, herkende ik wel heel veel van Jamie Li, zoals je haar kent van haar vlogs, terug in dit boek. Iets wat ik zeer kan waarderen want vaak vind ik haar humor erg leuk. Het tweede boek van Jamie Li vond ik een stuk beter en leuker om te lezen dan haar eerste boek. Hoewel ik enorm sceptisch was en eigenlijk geen boeken meer van haar wilde lezen, ben ik blij dat ik No Filter toch nog een kans heb gegeven want ik heb soms smakelijk hardop zitten lachen om de belevenissen van Jamie Li.

Van welke influencers zouden jullie nog een boek lezen?

Take care!

xoxo

Bron stock foto’s: Unsplash.com