Selecteer een pagina

In deze rare en moeilijk tijd is misschien niet het eerste waar je aan denkt om aan jezelf te werken. Maar als deze periode nog langer duurt, is het misschien wel goed om toch wat dingen te doen waar jij je goed bij voelt. Of dat nou uitrusten is of investeren in je eigen ontwikkeling of gewoon opruimen. Het maakt niet uit wat het is, zolang jij er maar baat bij denkt te hebben en zo deze periode kan doorkomen. Het boek van vandaag is een handleiding voor de zoektocht naar jezelf, gebaseerd op het levensverhaal van Judith Noordzij. Met het lezen van dit boek heb ik twee voornemens tegelijkertijd gebroken: een zelfhulpboek en geschreven door een influencer. Maar goed, er zijn belangrijkere dingen in het leven dus daarom een review van het boek “Ik was advocaat. Nu ben ik mijzelf“.

Ik was advocaat. Nu ben ik mijzelf – Judith Noordzij

Na een toptijd, een topstage en een topbaan volgde een burn-out. Een burn-out op 27-jarige leeftijd. Tijdens haar herstel ontdekte Judith Noordzij beetje bij beetje wie zij is en wat haar gelukkig maakt.

Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind word je al gevraagd wat je later wilt worden. Gek eigenlijk, want een beroep definieert je niet als mens. Daarbovenop moet je de keuze voor een studierichting al maken op een leeftijd waarop je nog niet eens mag stemmen of drinken. Voor je het weet zit je op een universiteit iets te leren wat je op een willekeurige maandag hebt besloten, omdat je die leraar van een bepaald vak leuk vond of omdat je gewoonweg niet zo goed wist wat je wilde worden. Dat overkwam ook Judith Noordzij: na een geweldige studententijd, een topstage en een topbaan kreeg ze een burn-out.

Uiteindelijk hing Judith de toga aan de wilgen en geeft nu individuele coaching, inspirerende lezingen en reist het land af met haar Fire to Inspire-events. En ze leert mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen. Ongeacht je studie, je omgeving, je eigen angsten en je twijfels. Je komt er wel. In je eigen tijd.

Judith Noordzij kwam in een warm bad terecht toen zij rechten ging studeren. Een toptijd, topstage en topbaan later volgde een burn-out. Een burn-out op 27-jarige leeftijd. Tijdens haar herstel ontdekte Judith beetje bij beetje wie zij is en wat haar gelukkig maakt. Judith hing de toga aan de wilgen en geeft nu individuele coaching, inspirerende lezingen en reist het land af met haar Fire to Inspire-events. En ze leert mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Het is niet de geschikte periode om een boek te gaan lezen over jezelf ontdekken, uit te zoeken waar jij blij van wordt en je dromen uiteindelijk achterna te gaan. Nu er zoveel onzekerheden zijn en mensen niet weten wat er gaat gebeuren, kun je misschien beter niet in het onbekende stappen. Als het er op dit moment erg veelbelovend uitzag en we zeker wisten dat we op weg waren naar een goede economie/ toekomst, dan was dit boek een aanrader voor mensen die op dit moment niet gelukkig zijn met hun leven. Hoewel ik daar ook wel weer kanttekeningen bij heb. Judith beschrijft haar eigen leven en weg om te doen waar zij happy van wordt. Ze beschrijft de stappen die zij heeft gezet en haar eigen valkuilen waar ze in is gevallen. Ze beschrijft haar leven en de omstandigheden waarin ze verkeerde waardoor ze bepaalde keuzes kunnen maken. En dat is dan ook meteen mijn kanttekening. Hoewel er wel een aantal handvatten in het boek staan, zullen de omstandigheden nooit hetzelfde zijn en is het leuk om te schrijven dat je je droom moet volgen maar als je verantwoordelijk bent voor de vaste lasten en geen buffers hebt, dan is het nogal riskant om te doen.

Het boek leest op zich lekker weg en vooral het levensverhaal van Judith is interessant om te lezen. Maar net als alle andere zelfhulpboeken van coaches, het is het riedeltje wat wij allemaal al een keer gehoord hebben en inmiddels wel kennen. Mocht je nog handvatten zoeken omdat je nu niet lekker in je vel zit en wat hulp wil hebben om na te denken over je toekomst, dan zou je dit boek kunnen lezen maar er zijn ook genoeg andere boeken die hetzelfde vertellen waar je uit kunt kiezen.

Vinden jullie dat dit de tijd is om zelfhulpboeken te lezen?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Unsplash.com