Selecteer een pagina

Ergens eind 2018/ begin 2019 besloot ik dat het klaar was met het lezen van zelfhulp boeken. Dat kwam vooral omdat ik mij heel erg goed voelde en mij steeds meer realiseerde dat ik continue hetzelfde aan het lezen was maar dan in andere woorden omschreven. Het is niet zo dat ik het lezen van zelfhulp boeken helemaal heb afgezworen want soms lees ik er echt nog wel eentje uit interesse maar niet omdat ik mij rot voel en op zoek ben naar hulp of comfort. Ik realiseer mij namelijk heel erg goed dat ik vooral in moeilijke tijden het liefst elk zelfhulp boek las dat van invloed kon zijn op mijn situatie. Dat is volgens mij ook de kracht van dit soort boeken: mensen die in een moeilijke situatie zitten een vorm van hoop bieden. Wie wil nou niet geholpen worden door het lezen van een boek? Gelukkig zijn er meer mensen die denken zoals ik als het gaat om zelfhulp boeken en die daar weer boeken overschrijven. Een soort win win situatie. Ik vond “Help me!” van Marianne Power op de Kobo app en was dan ook zeer benieuwd hoe 12 zelfhulp boeken de schrijfster zouden gaan helpen om binnen een jaar haar leven te veranderen. Maar hebben die boeken ook daadwerkelijk haar leven veranderd?

Help me! – Marianne Power

Wat begint als een grappig experiment wordt een serieus en ontroerend avontuur waarin Marianne antwoord zoekt op de vraag: wat bedoelen we nou eigenlijk met geluk? Want zelfhulp kan je leven wel veranderen – maar niet noodzakelijkerwijs ten goede. Een waargebeurd verhaal met veel Britse humor dat inspireert en je hardop laat lachen.

Marianne Power (1976) is een Engelse journalist van Ierse afkomst. Ze woont in Londen en schrijft voor onder andere Daily Mail, Telegraph, The Irish Independent, Red, Grazia en Vogue. Help me! is haar debuut, dat in meer dan twintig landen verschijnt en waarvan de filmrechten zijn verkocht.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Waar ik vorige week nog behoorlijk kritisch was in mijn boek review, kan ik over dit boek alleen maar lyrisch zijn. Wat een heerlijk geschreven boek! Een boek met zeer droge humor, de nodige sarcasme over wat de zelfhulp boeken vertellen maar ook met de realistische ups and downs van het leven. Eerlijk is eerlijk, dit had een experiment kunnen zijn dat ik zelf had kunnen uitvoeren. Er staan zelfs een aantal boeken in die ik ook op mijn lijstje heb staan om nog te lezen. Niet omdat ik dringend hulp nodig heb maar wel omdat ik benieuwd ben of het mij nieuwe dingen kan leren om uiteindelijk toe te passen. Ik denk dat menig vrouw zich zal herkennen in dit boek. Niet alleen in de strijd om antwoorden te vinden maar ook de zelfspot die je soms voelt bij het lezen van de boeken.

Mocht je op zoek zijn naar een boek die geen doekjes windt om de realiteit maar die geschreven is met een behoorlijke dosis humor en sarcasme, dan is Help me! echt een aanrader. Ook als je wel nog steeds fan bent van zelfhulp boeken en wellicht inspiratie zoekt dan is dit echt een aanrader.

Lezen jullie wel eens zelfhulp boeken?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com