Selecteer een pagina

Enige tijd geleden las ik “het Rosie project” van Graeme Simsion. Een beetje typisch boek over een apart karakter. Toen ik op de site van de bibliotheek een aanbeveling zag van “Ginny Moon heeft gelijk” waarin werd verwezen naar het Rosie project, was mijn aandacht getrokken. Ik hou wel van boeken met aparte karakters. Hoewel “Ginny Moon heeft gelijk” een Young Adult boek is, ben ik het toch lekker gaan lezen. Vandaag een review over dit boek.

Ginny Moon heeft gelijk – Benjamin Ludwig

Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet ’s ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden – iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny moét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend…

Ginny is innemend, onmogelijk, ontroerend en hilarisch, maar bovenal is ze levensecht.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Het boek is in een dagboek vorm geschreven uit de persoon Ginny. Een 14 jarige die een moeilijke start in het leven heeft gehad en daar de nodige problemen door heeft opgelopen. De schrijver van dit boek is letterlijk in het hoofd van Ginny gekropen en beschrijft met veel details hoe Ginny het leven ziet en heeft ervaren. Ginny is anders dan anderen en dat leer je gedurende het boek waarderen als haar verleden stukje voor stukje naar de oppervlakte komt. Het is soms schokkend om te lezen wat een jong meisje heeft door gemaakt maar ook hoe zij de wereld bekijkt vanuit haar perspectief waarin ze zich bewust is dat zij anders is dan anderen doordat zij in het autistisch perspectief zit.

Een mooi en intrigerend boek om te lezen. Zo’n boek wat in je hoofd gaat zitten en waarvan je de hoofdpersoon eigenlijk alleen maar wilt omhelzen en nooit meer loslaten omdat je zo met haar mee leeft.

Wat is jullie laatste gelezen boek?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock