Selecteer een pagina

Happy tuesday! Afgelopen regenachtige weekend was het ideale moment om weer eens lekker in een goed boek te verdwalen. De regen kletterde tegen het raam en ik hing lekker op de bank onder een dekentje. Laat de herfst maar komen. Ik pakte een boek wat ik al een hele tijd in de boekenkast heb staan. Ik was er al een paar keer in begonnen maar legde het toch weer weg. Dit weekend begon ik er eindelijk aan en snapte niet waarom ik het zo lang in de kast had laten staan. Benieuwd wat mijn mening is over de culinaire roman “Een lunch in Parijs” van Elisabeth Bard, lees dan snel verder.

Een lunch in Parijs – Elizabeth Bard

Tijdens een weekend in Parijs gaat de Amerikaanse studente Elizabeth Bard lunchen met een knappe Fransman. Ze besluit niet meer naar huis te gaan…
Was het liefde op het eerste gezicht? Of was het de manier waarop haar mes vloeiend door haar pavé au poivre gleed en de roze sappen van de steak zich vermengden met de boterige pepersaus?
Lunch in Parijs is het verhaal van een jonge vrouw verwikkeld in twee gepassioneerde liefdesaffaires: een met haar nieuwe geliefde Gwendal, en een met de Franse keuken.

Gedeeltelijk een liefdesverhaal, gedeeltelijk een kookboek, is Lunch in Parijs een culinaire romantische komedie: terwijl Elizabeth Bard zich door de ups en downs van haar nieuwe leven worstelt, wordt ze gedwongen haar Joods New-Yorkse standaardrecept voor liefde, geluk en maatschappelijk succes aan de te passen.
Gepeperd met heel veel tongstrelende recepten zoals een zomerse ratatouille, een omelet met geitenkaas en artisjokharten, gegrilde zeebaars met tomaten-mangosalsa en amandelcakjes met frambozen, is lunch in Parijs een verhaal om verliefd op te worden.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Dit boek zag ik voor de zomer bij onze plaatselijke Bruna liggen en de kaft sprak mij meteen aan. Toch is hij op een of andere manier in de boekenkast terecht gekomen en heb ik een paar keer een poging gewaagd om erin te beginnen. Soms heb ik dan van die momenten waarop ik in eerste instantie niet in een boek kom en het mij niet trekt, maar een volgend moment ineens de vibe te pakken had. Dat had ik met dit boek.

Toen ik eenmaal de smaak te pakken had, snapte ik waarom ik in eerste instantie aangetrokken werd tot dit boek. Het is een liefdesverhaal waarin iedere gebeurtenis of ervaring wordt geïllustreerd met een recept. Vaak hangen aan herinneringen en gebeurtenissen een geur of bepaald beeld, hier wordt alles gelinkt aan recepten. Niet alleen recepten uit een jeugd maar ook recepten van dat ene restaurant waar er op de eerste date gegeten wordt. Mocht je de film “Julia and Julie” hebben gezien, voor mijn gevoel is dit boek in hetzelfde genre.

Het is mooi om te lezen hoe Elizabeth Bard haar weg weet te vinden in een nieuw land met een nieuwe man en daarbij ook de zoektocht naar haar nieuwe zelf. Het boek is op een vlotte manier geschreven waarmee je het gevoel krijgt, de gebeurtenissen ook zelf te beleven. Je wordt als het ware in het verhaal gezogen wat zo heerlijk wat geïllustreerd met alle culinaire heerlijkheden die bij de gebeurtenissen horen. Een heerlijk boek om in weg te dromen!

Lezen jullie wel eens culinaire romans?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock