Selecteer een pagina

Afgelopen weken had ik kerst vakantie en eindelijk vond ik mijn lees mojo terug. Ik las 5 boeken in een paar weken tijd aan het einde van 2019. Een van mijn kerstvakantie boeken was “Dubbel zes” van Daphne Deckers. Ik heb al heel wat boeken en columns van Daphne Deckers gelezen en ik hou van haar schrijfstijl. Zowel in haar columns als haar boeken. Met Dubbel zes bewijst Daphne Deckers dat ze niet alleen hele pittige en gevatte columns kan schrijven maar dat ze ook meeslepende verhalen kan schrijven. Aangezien ik Dubbel zes binnen een dag uit had, vond ik het wel tijd voor een review op Plus een Beetje van Daphne Deckers haar laatst verschenen boek.

Dubbel zes – Daphne Deckers

Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.

Bron foto + tekst: Bol.com

Mijn mening

Zoals ik al in mijn intro schreef, ik las Dubbel zes in een dag uit en dat was omdat ik het boek simpelweg niet kon weg leggen. Het is luchtig en meeslepend geschreven waardoor je wilt blijven lezen omdat je simpelweg wilt weten hoe het verder gaat met Annabel. Annabel heeft naar mijn idee een beetje wat weg van Becky uit de Shopaholic serie van Sophie Kinsella. Allebei de schrijfsters gebruiken een behoorlijke dosis humor en sarcasme in hun boeken en laten daardoor vrij dramatische situaties soms nog luchtig klinken. Beide schrijfsters schromen er niet voor om de hoofdpersoon, die er een zooitje van maakt, in een sarcastisch daglicht te zetten en zelfs een beetje belachelijk te maken om daarna het verhaal toch met een happy end te eindigen waarbij de hoofdpersoon met trots kan terugkijken op alles wat er in haar leven gebeurde. Zo ook met Annabel die alles kwijt raakt door haar eigen schuld maar keihard knokt om terug te komen en terug te krijgen wat ze is verloren.

Dubbel zes is geen hoogstaande literatuur maar een simpel en heerlijk weg lees boek voor een winterse zondag of, als je straks naar de zon gaat, voor op je bedje bij het zwembad.

Wat is het laatste boek dat jullie in 2019 hebben gelezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock.com